Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2019,
18.03

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Liga Europa UEFA liga prvakov

Petek, 5. 4. 2019, 18.03

1 leto

Odgovor na spremembe, o katerih se šušlja

Združenje evropskih lig odločno proti evropskim vikendom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Liga Europa, liga prvakov | Evropske tekme ob koncih tedna? Združenje evropskih klubov pravi, da nikakor ne. | Foto Reuters

Evropske tekme ob koncih tedna? Združenje evropskih klubov pravi, da nikakor ne.

Foto: Reuters

Zamisel, da bi v prihodnje evropske nogometne pokale morda razširili tako, da bi bile mednarodne tekme tudi ob koncih tedna, ni naletela na dober odziv v združenju evropskih poklicnih lig. Na zasedanju skupščine te zveze, v kateri je 27 stalnih članic, skupno pa 36, so ostro nasprotovali takšnim predlogom.

Na 38. zasedanju generalne skupščine zveze lig so danes v Lizboni razpravljali predvsem o morebitni prihodnji širitvi evropskih tekmovanj. V združenju so se načrtom, po katerih naj bi po letu 2024 spremenili evropska klubska tekmovanja tako, da bi bile tekme tudi ob koncih tedna, odločno uprli in zavzeli trdno stališče, da so termini ob sobotah in nedeljah lahko namenjeni le domačim ligaškim tekmam.

Pri tem so se oprli na dolgo tradicijo takšnih tekem in opozorili na pravice navijačev, da konec tedna v miru spremljajo svoje moštvo v domačem tekmovanju. V združenju menijo, da je sedanji sistem razdelitve med evropskimi in domačimi tekmovanji dober, še enkrat pa so poudarili, da morajo imeti nacionalne lige pristojnosti odločati o koledarjih, strukturi in terminih svojih tekmovanj.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin bo v začetku prihodnjega meseca sestankoval s predstavniki izvršnega odbora združenja evropskih lig. | Foto: Reuters Predsednik Uefe Aleksander Čeferin bo v začetku prihodnjega meseca sestankoval s predstavniki izvršnega odbora združenja evropskih lig. Foto: Reuters

V začetku maja sledijo sestanki z vrhom Uefe

Ob tej priložnosti so pozvali vse klube na posvetovalni sestanek o tej temi, ki bo 6. in 7. maja v Madridu. Dan zatem pa se bodo predstavniki izvršnega odbora združenja evropskih lig sestali še z vodstvom evropske nogometne zveze (Uefa), tema sestanka bodo prav evropska tekmovanja in njihov razvoj po letu 2024. V današnjem sporočilu za javnost so zapisali, da upajo, da bo ta sestanek zagotovil odprte odnose, ki bodo koristili vsem klubom in ligam v Evropi.

Na skupščini so sicer med pridružene članice sprejeli še severnoirsko ligo, tako da je zdaj vseh članic, stalnih in pridruženih, 36, med njimi so tudi praktično vse najmočnejše (angleška premier liga, francoska, španska, nemška, italijanska liga ...), na seznamu pa ni slovenske nogometne lige.

Eintracht Frankfurt
Sportal Uefa z denarnimi kaznimi nad klube in njihove navijače
Finale lige prvakov Kijev
Sportal Ne le Čeferin, izjemne časti bo v finalu lige prvakov deležen še en Slovenec!
liga prvakov, žreb
Sportal Barcelona v četrtfinalu lige prvakov proti Manchester Unitedu
Peter Stojanović
Sportal Konec za Slovence, šok v Pragi, Arsenal se je rešil
Ne spreglejte