Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 7. 2018,
16.41

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

1

Natisni članek

Zdravko Mamić

Četrtek, 26. 7. 2018, 16.41

5 let, 8 mesecev

Zdravko Mamić si je oddahnil: BiH ga ne bo izročila Hrvaški

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

1

Zdravko Mamić | Foto STA

Foto: STA

Pritožbeno sodišče v BiH je potrdilo, da ni podlage za izročitev svetovalca nogometnega kluba Dinamo Zagreb Zdravka Mamića Hrvaški. Hrvaško ministrstvo za pravosodje Mamićevo izročitev zahteva zaradi finančnih malverzacij v omenjenem klubu, za kar je bil Mamić tudi obsojen. Sodba sodišča v Osijeku sicer še ni pravnomočna.

Zdravko Mamić
Sportal V BiH aretirali Zdravka Mamića, ta noče v hrvaški zapor

Odločitev pritožbenega sodišča v BiH je potrdila tamkajšnja tožilka Gordana Bosiljčić, je v četrtek na spletni strani poročal sarajevski časnik Dnevni avaz.

Hrvaško ministrstvo za pravosodje je zahtevo za Mamićevo izročitev v BiH poslalo potem, ko je sodišče v Osijeku prejšnji mesec Mamića zaradi gospodarskega kriminala v Dinamu obsodilo na šest let in pol zapora. Omenjena sodba sicer še ni pravnomočna.

Zlatko Zahović Maribor
Sportal Zlatko Zahović se klanja Hrvaški, a ga pri sosedih nekaj hudo moti

Izročitev je sicer Hrvaška zahtevala na podlagi meddržavne pogodbe o mednarodni pravni pomoči v kazenskih primerih, ki sta jo Zagreb in Sarajevo podpisala leta 2012. Za Mamićem so na Hrvaškem objavili tudi mednarodno tiralico, ker je pred izrekom sodbe pobegnil v Međugorje. Na Hrvaškem je za obsojence, ki jim je bila izrečena več kot petletna zaporna kazen, obvezen pripor, tudi če je sodba nepravnomočna.

Bosiljčićeva je na prvostopenjski obravnavi prejšnji teden dejala, da pogoji za Mamićevo izročitev niso izpolnjeni, kar je potrdilo tudi pritožbeno sodišče. Kot je pojasnila, je poleg Mamićevega bosanskega državljanstva ovira tudi dejstvo, da sta državi pogodbo o sodelovanju podpisali novembra 2012, hrvaški organi pa Mamića bremenijo kaznivih dejanj pred tem datumom.

Zdravko Mamić
Sportal Tožilstvo BiH: Ni temelja za izročitev Mamića Hrvaški

Prejšnji teden je tožilka še dejala, da mora Hrvaška primer Mamić prepustiti pravosodju v BiH. To pomeni, da bi se s postopkom odslej ukvarjali tamkajšnji organi, vključno z zahtevo Hrvaške, da bi Mamić prestal kazen v BiH, če bo sodba pravnomočna.

Končno besedo o izročitvi bo imel sicer pravosodni minister BiH Josip Grubeša.

Zdravko Mamić
Sportal Mamića zaslišali v Sarajevu. Bo izročen Hrvaški?

Osiješko sodišče je nekdanjega predsednika hrvaške nogometne zveze Mamića obsodilo v začetku junija, in sicer zaradi oškodovanja zagrebškega kluba za najmanj 15,3 milijona evrov in hrvaškega državnega proračuna za skoraj 1,6 milijona evrov.

Proti Mamiću je v Osijeku vložena tudi druga obtožnica zaradi finančnih malverzacij v Dinamu. Mamić je v nedavnem pogovoru za Dnevni avaz povedal, da si želi sojenja v BiH, ker ne verjame hrvaškemu pravosodju.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.
Ne spreglejte