SiolNET. Sportal Nogomet
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Zdravko Mamić

Mamića zaslišali v Sarajevu. Bo izročen Hrvaški?

0,06

termometer

Zdravko Mamić
Foto: Reuters

Sodišče v Sarajevu je danes zaslišalo svetovalca zagrebškega nogometnega kluba Dinamo Zdravka Mamića na temelju hrvaške zahteve za njegovo izročitev. Sodišče ima 24-urni rok za objavo svoje odločitve. Mamić je na sodišču potrdil, da ima poleg hrvaškega državljanstva tudi državljanstvo BiH in da zavrača izročitev Hrvaški.

Zdravka Mamića so prijeli v četrtek v Medžugorju na podlagi mednarodne tiralice, ki jo je objavila Hrvaška, potem ko se je Mamić s pobegom v BiH izognil priporu. Mamić je bil v začetku junija nepravnomočno obsojen na šest let in pol zapora zaradi finančnih malverzacij v Dinamu. Hrvaški zakon določa obvezni pripor za osebe, ki so nepravnomočno obsojene na kazni nad petimi leti.

Zdravko Mamić Sportal V BiH aretirali Zdravka Mamića, ta noče v hrvaški zapor

Mamić je prejšnjo noč preživel v sarajevskem priporu, danes pa je na sodišču povedal, da je po poklicu nogometni menedžer. Dejal je, da ima naslov v Tomislavgradu v BiH in da ima tudi državljanstvo BiH. Njegov odvetnik Zdravko Rajić je dodal, je Mamić izjavil, da ne verjame hrvaškemu pravosodju in da proti njemu poteka "montirani proces", zato nasprotuje izročitvi. Mamićev odvetnik še meni, da ni zakonskih pogojev za izročitev Mamića. Sodišče v BiH ima 24 ur časa, da sprejme odločitev o izročitvi.

Zdravko Mamić Sportal Z mednarodno tiralico in evropskim pripornim nalogom za Zdravkom Mamićem

Na današnji obravnavi v Sarajevu je bil tudi Mamićev brat Zoran, ki je bil prav tako na sodišču v Osijeku prejšnji teden obsojen na štiri leta in 11 mesecev zapora. Ker so oškodovali Dinamo za najmanj 15,3 milijona evrov in državni proračun za skoraj 1,6 milijona evrov, je osiješko sodišče obsodilo tudi izvršnega predsednika hrvaške nogometne zveze Damirja Vrbanovića na tri leta zapora ter davkarja Milana Pernarja na štiri leta in dva meseca zapora.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin