Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
28. 8. 2015,
7.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Kevin Kampl Borussia Dortmund Bayer Leverkusen Thomas Tuchel Roger Schmidt

Petek, 28. 8. 2015, 7.36

6 let, 7 mesecev

Zdaj je tudi uradno: Kevin Kampl se vrača domov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kevin Kampl je zdaj tudi uradno slovenski zvezdnik letošnjega poletnega nogometnega prestopnega roka. Iz Borussie Dortmund se vrača v Bayer Leverkusen.

Potem ko 24-letnega vezista ni bilo niti na klopi Borussie pri četrtkovi zmagi nad norveškim Oddom v kvalifikacijah za evropsko ligo, so se hitro razširile novice o tem, da odhaja iz Dortmunda. Kmalu smo dobili potrditev, da so resnične in objava na Twitterju zdaj to tudi dokončno potrjuje. Kampl je z novim klubom podpisal petletno pogodbo.

Spomnimo: Kampl se je v četrtek dopoldne poslovil od soigralcev pri Borussii in se napotil proti Leverkusnu, kjer naj bi že opravil zdravniške preglede. Bayer bo Borusii za nogometaša, ki ga je vzgojil sam, odštel enajst milijonov evrov. Pristaši prvoligaša iz Leverkusna se nove okrepitve, vsaj sodeč po komentarjih na spletu in anketah, veselijo in jo podpirajo.

Nemci bodo drago plačali napako izpred štirih let

Kampl se vrača v klub, v katerem se je izstrelil med profesionalce. Član Bayerja je postal, ko je bil star sedem let in bil v Leverkusnu kar 14 let. Ko je bil star 20 let, je debitiral tudi med člani, a tam nikoli ni dobil prave priložnosti.

Najprej so ga posodili v Greuther Fürth, potem so ga leta 2011 zastonj pustili v Osnabrück. Napako, ki so jo naredili pred štirimi leti, bodo Nemci zdaj drago plačali. Takrat se je namreč začela njegova pot navzgor in vrhunec doživela v Red Bull Salzburgu.

Pod zdajšnjim trenerjem Bayerja je že igral in blestel

Prav tam je med letoma 2012 in 2014 sodeloval z zdajšnjim trenerjem Rogerjem Schmidtom, ki ga seveda dobro pozna in ima zagotovo glavno besedo pri njegovem prihodu v Bayer.

Skupaj sta osvojila naslov avstrijskega in državnega prvaka, pod vodstvom 48-letnega Nemca je Kampl odigral 78 tekem in navduševal. Zbral je kar 18 golov in 38 podaj.

Čakajo ga sami reprezentanti

Kampla so v Leverkusnu zagotovo pripeljali tudi zaradi hude poškodbe vezista Charlesa Aranguiza. Čilski reprezentant je poleti prišel za kar 13 milijonov evrov, a se takoj po prihodu poškodoval in v letošnjem letu ne bo več igral.

V Bayerju slovenskega reprezentanta tudi sicer čaka izjemna konkurenca na sredini igrišča, na katerem se najbolje počuti. Christoph Kramer in Lars Bender, oba sta nemška reprezentanta, bosta stala na poti do mesta v začetni postavi.

Zagotovo ga Schmidt vidi tudi na krilnem položaju. Tam zdaj blestita še en nemški reprezentant Karim Bellarbi in morda prvi zvezdnik ekipe, Južnokorejec Heung Min Son, ki naj bi bil blizu odhoda v londonski Tottenham.

V ligi prvakov proti Lionelu Messiju

Bayer, ki je bil v pretekli sezoni četrti v nemškem prvenstvu, se od pokalnega tekmovanja poslovil v četrtfinalu, od lige prvakov pa v osmini finala, tudi v tej sezoni nastopa v elitnem evropskem klubskem tekmovanju, kar pomeni, da bomo ob Janu Oblaku (Atletico Madrid) in Branku Iliću dobili še tretjega Slovenca v novi sezoni tega tekmovanja.

Nemci so bili na četrtkovem žrebu v Nyonu izžrebani v skupino skupaj z Barcelono novega evropskega nogometaša leta Lionela Messija, Romo in Batejem iz Borisovega.

Nyonu izžrebani v skupino skupaj z Barcelono novega evropskega nogometaša leta Lionela Messija, Romo in Batejem iz Borisovega.

Prvenstvo je Bayer začel z dvema zmagama in je pri vrhu lestvice, že jutri ga čaka derbi v Münchnu pri Bayerju, a slovenski reprezentant na tej tekmi skorajda zagotovo še ne bo igral.

Izpolnil je otroške sanje, a ni upravičil pričakovanj

Kampl se tako poslavlja hitro poslavlja od kluba, za katerega je stiskal pesti v mladosti. V Dortmund je bil s strani takratnega trenerja Jürgena Kloppa in športnega direktorja Michaela Zorca januarja letos pripeljan kot velika okrepitev, zanj so pri Borussii odšteli kar dvanajst milijonov evrov, a pričakovanj ni upravičil.

Rumeno-črne zapušča kar štiri leta pred iztekom pogodbe, ki jo je podpisal ob prihodu, ta je trajala do leta 2019.

V dresu Borussie je odigral 19 tekem, od tega je bil le desetkrat v prvi postavi. Med strelce se ni uspel vpisati, prispeval je tri podaje. Odkar je poleti na klop Dortmundčanov sedel Thomas Tuchel, se je njegov status v moštvu le poslabšal.

V dveh prvenstvenih tekmah nove sezone je zbral le 12 minut igre, v Evropi je nastopil na dveh tekmah. Enkrat je bil v prvi postavi.

Ne spreglejte