TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 9. 2023,
18.10

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Miha Zajc Kvalifikacije za Euro 2024 Aljoša Matko Matjaž Kek

Ponedeljek, 4. 9. 2023, 18.10

1 teden, 4 dni

zbor slovenske nogometne reprezentance

Kek naredil spremembo: Namesto poškodovanega Zajca Matko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
slovenska nogometna reprezentanca, trening, Matjaž Kek | Matjaž Kek je danes na Brdu pričakal varovance, pred katerimi sta pomembni tekmi v boju za evropsko prvenstvo. | Foto www.alesfevzer.com

Matjaž Kek je danes na Brdu pričakal varovance, pred katerimi sta pomembni tekmi v boju za evropsko prvenstvo.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska nogometna reprezentanca se je na Brdu pri Kranju zbrala na pripravah za naslednji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka bodo igrali proti Severni Irski in San Marinu. V kadru je sprememba to, da je namesto poškodovanega Mihe Zajca vpoklican trenutno prvi strelec slovenske lige iz Celja Aljoša Matko.

RB Leipzig Benjamin Šeško
Sportal Šeško vstopil s klopi in zabil dva izjemna gola v treh minutah

Sicer pa so v slovenskem taboru enakega mnenja kot javnost, ki pričakuje s teh preizkušenj zelo potrebnih šest točk. Po štirih krogih je v skupini H precej izenačeno. Na vrhu sta s po devetimi točkami Finska in Kazahstan, Danska in Slovenija jih imata po sedem, Severna Irska je pri treh, San Marino pa je brez točk.

Če ima Slovenija s San Marinom stoodstotni izkupiček s šestih medsebojnih tekem, pa je s Severno Irsko razmerje slabše. Slovenska vrsta je proti njej dobila le prvo medsebojno tekmo leta 2008, pozneje pa trikrat izgubila z 0:1 in enkrat igrala 0:0. A kot so na zboru reprezentance dejali Kekovi vabljenci, se mora tudi to spremeniti.

slovenska nogometna reprezentanca, trening | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Namesto poškodovanega Mihe Zajca je vpoklican trenutno prvi strelec slovenske lige iz Celja Aljoša Matko. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Namesto poškodovanega Mihe Zajca je vpoklican trenutno prvi strelec slovenske lige iz Celja Aljoša Matko. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Panathinaikos Adam Gnezda Čerin
Sportal Sladke skrbi za Keka: Slovenca treseta v Grčiji

"Ne smemo podcenjevati nikogar"

"Reprezentančni fokus je na naslednjih dveh tekmah, Severni Irci so dobra ekipa, ampak igramo doma in tri točke morajo ostati doma," je dejal eden izmed kandidatov v napadu Žan Vipotnik, ki pa bo prednost prepustil prvemu napadalcu ekipe Benjaminu Šešku. Ta je dobro formo potrdil konec tedna, ko je v nemškem prvenstvu dosegel dva gola za Leipzig v gosteh proti Unionu Berlinu za zmago s 3:0.

"Ne smemo podcenjevati nikogar, cilj je šest točk, da ostanemo v igri in si priborimo čim boljše izhodišče za zadnja dva zbora." | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Ne smemo podcenjevati nikogar, cilj je šest točk, da ostanemo v igri in si priborimo čim boljše izhodišče za zadnja dva zbora." Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Se pa Vipotnik zaveda, da podcenjevanja na teh dveh tekmah ne sme biti. "Ne smemo podcenjevati nikogar, cilj je šest točk, da ostanemo v igri in si priborimo čim boljše izhodišče za zadnja dva zbora."

Steber obrambe italijanskega Udineseja Jaka Bijol meni, da je treba teh šest točk osvojiti "z dobro igro, s tako, kot smo jo že pokazali".

zbor nogometna reprezentanca Jan Oblak
Sportal Selektor Kek želi zrušiti tradicijo, negotova usoda Zajca

Kurtić: Poškodba ni pozabljena

Eden od bolj izkušenih v slovenski vrsti je vezist Jasmin Kurtić, ki se vrača po poškodbi in tudi menjavi kluba, saj po novem igra v Romuniji za Universitateo Craiovo. "Poškodba ni pozabljena, ampak sem se vrnil, igram tekme, zdaj smo tukaj, treba je še več delati in gledati na druge cilje."

slovenska nogometna reprezentanca, trening | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Za naslednja tekmeca pa je povedal, da lahko vsaka ekipa dela težave, če sami ne bodo pravi, borbeni, agresivni. "Mislim, da sta obe tekmi zelo težki, v glavah moramo biti pripravljeni. Upamo, da se bo razpletlo po naših željah," je dodal in se ozrl tudi na slabo razmerje tekem s Severno Irsko.

"S tem se ne smemo obremenjevati, moramo gledati nase, da si pomagamo, da damo vse od sebe, ne glede na to, koga imamo na drugi strani. Maksimalno spoštovanje in brez strahu," je sklenil Kurtić.

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 61., Severna Irska 64., San Marino pa je zadnji, 208. Kekovi nogometaši bodo s Severno Irsko igrali v četrtek v Stožicah ob 20.45, nato pa v nedeljo v San Marinu prav tako ob 20.45.

Lionel Messi
Sportal Argentinci ostajajo prvi, Slovenci izgubili eno mesto
kvalifikacije 2024 Finska Slovenija
Sportal Kek po porazu: Zdaj se bo pokazalo, če imamo kakega 'fajterja', ki bo dvignil glas
Matthijs de Ligt
Sportal Nizozemci na zaključek lige narodov brez Matthijsa de Ligta
Damir Mišković
Sportal Nekdanji Kekov šef na Hrvaškem besen kot ris: To je sramota
Ne spreglejte