Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2014,
21.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mate Eterović NK Zavrč NK Rudar Velenje

Sobota, 5. 4. 2014, 21.04

8 let

Zavrč prekinil niz porazov, a spet ni zmagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Zavrča in velenjskega Rudarja so se v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Novinci v ligi v uvodu spomladanskega dela lige niti približno niso pustili tako dobrega vtisa kot jeseni. Na štirih tekmah jim ni uspelo vknjižiti niti točke. Danes se je to le spremenilo. Zavrč je proti velenjskemu Rudarju, ki je zapravil priložnost za skok na drugo mesto, iztržil točko in ostal na petem mestu.

Pri Rudarju je manjkal pomemben člen ekipe, kaznovani Dalibor Radujko, domači pa so se veselili vrnitve Dorisa Kelenca. Ekipi sta v uvodnih minutah imeli po eno polpriložnost, v 22. minuti pa so gosti zapravili dotlej najlepši priložnosti za zadetek. In to v istem napadu. Po lepi podaji Nemanje Stjepanovića se je sam pred Gregorjem Finkom znašel Mate Eterović, a je Zavrčev vratar žogo odbil, do strela je nato prišel še Ivan Firer, a je bil domači čuvaj mreže spet na mestu.

V 27. minuti so prvič resno zagrozili tudi domači, natančneje Miha Kokol, ki pa je iz ugodnega položaja žogo poslal čez gol. Zato pa so bili domači natančnejši v 33. minuti. Žogo po neugodni Kelenčevi podaji je vratar Rudarja Matjaž Rozman odbil, Matija Smrekar pa jo je iz bližine pospravil v mrežo.

Velenjčani so bili blizu izenačenja v 45. minuti, ko je po Eterovićevi podaji iz kota z glavo streljal Firer, Fink pa se je spet izkazal. V izdihljajih polčasa pa so gosti vendarle prišli do želenega zadetka. Po dolgi podaji Senada Jahića je do žoge prišel Eterović in učinkovito končal akcijo.

V drugem polčasu gledalci kljub želji po zadetku na obeh straneh dolgo niso videli obetavnejše akcije, v 63. minuti je sicer žoga za malo zgrešila vrata po Kelenčevem strelu in posredovanju Ivana Knezovića, v 66. minuti pa je Josip Golubar streljal preveč po sredini. Slabih deset minut pozneje se je v priložnosti znašel še Smrekar, a zelo slabo streljal.

Smrekar se ni proslavil niti v 85. minuti, ko je po podaji Josipa Fučka znova meril nenatančno. Gosti so priložnost za zmago imeli v sodniškem dodatku, ko je Jahić dobro izvedel prosti strel, a žogo poslal le malo mimo želenega cilja. Tik pred koncem tekme je zaradi prekrška nad Rozman rdeč karton dobil Kokol.

Zavrč bo v 26. krogu prihodnjo soboto gostoval v Kopru, Rudar pa v Novem mestu.

Ne spreglejte