Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
21. 12. 2015,
17.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

ND Gorica Miran Srebrnič Miran Burgić Goran Cvijanović Blessing Eleke

Ponedeljek, 21. 12. 2015, 17.41

6 let, 6 mesecev

Zaupali so mladim in presegli vsa pričakovanja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Gorica, ki si je v prejšnji sezoni obstanek zagotovila šele v dodatnih kvalifikacijah, v tej kaže povsem drugačen obraz. V Novi Gorici so lahko po prvem delu zelo zadovoljni.

Z novim vodstvom – predsednik štirikratnih prvakov, ki še nikoli niso izpadli iz prve slovenske lige, je postal Hari Arčon – se je v Novi Gorici začela pisati nova zgodba. Dolgov je še kar nekaj, plače niso visoke, a zgodba je dobila pozitiven predznak. Številni so tisti, ki so primorskemu nogometnemu ponosu priskočili na pomoč, med njimi tudi številni nekdanji nogometaši. Ekipa se je sestavljala še dolgo po začetku sezone, a z rezultati na začetku sezone celo prehitevala z uspehi.

Nigerijec se ne bo več vrnil

Med četrtim in osmim prvenstvenim krogom je bila Gorica po nizu zmag, ki jih je zabeležila, v prvenstvu celo na prvem mestu. Jesen je končala na četrtem mestu, saj je potem nekoliko padla, a je vseeno daleč od mest, ki pomenijo obstanek v ligi. Ta so Novogoričanom napovedovali pred začetkom sezone, v kateri so uveljavili tudi nekaj novih imen.

Predvsem Nigerijca Blessinga Elekeja, ki je z 12 prvenstvenimi goli drugi strelec lige in bo nogometno pot nadaljeval pri Olimpiji. Ta bo Gorici nakazala kar nekaj denarja in poskrbela za finančno injekcijo, ki bo igrala veliko vlogo pri velikem cilju. Begu iz rdečih številk in izgradnji kluba, ki bo spet med najboljšimi v Sloveniji, predvsem pa bo stal na zdravih, trdnih temeljih.

Poleti so bili v nezavidljivem položaju

"Poleti smo se znašli v nezavidljivem položaju. Po kvalifikacijah za obstanek smo pozno začeli s pripravami na novo sezono. V ekipi smo naredili veliko sprememb, zahvalili smo se nekaterim tujcem in stavili na domače igralce. Obdržali smo le tri Nigerijce, za katere smo vedeli, da so dobri," po koncu prvega dela sezone pravi trener Gorice, legendarni Miran Srebrnič, ki je med najbolj zaslužnimi za pozitivno zgodbo, ki jo piše skupaj s sodelavci.

Tujci, ki se jih je v preteklosti nabralo ogromno in so bili predvsem plod neuspešnega sodelovanja z Italijani, so odšli. Prišli so številni nekdanji nogometaši Gorice, med njimi tudi uveljavljeni nogometaši, kot so nekdanji reprezentanti Goran Cvijanović, Miran Burgić, Matija Škarabot in še nekateri. "Dobili smo nekaj igralcev, ki so zrasli v našem klubu in poznajo okolje. Želeli so priti nazaj in se dokazati. Vse skupaj se je razpletlo dobro," dodaja 45-letni trener.

Nekaj točk so jim vzeli sodniki, a se ne pritožuje

"Skozi celotno prvo polovico sezone smo igrali na visoki ravni. Le nekaj tekem je bilo takšnih, na katerih nismo zadovoljili. Tudi na tistih tekmah, ki smo jih izgubili, smo igrali na visoki ravni. Fante bi pohvalil, saj so trenirali zelo dobro. Nisem pričakoval, da bomo osvojili 35 točk. Po prikazanem imam nekaj grenkega priokusa, saj bi lahko dobili še kakšno tekmo več. Nekaj točk je odšlo zaradi sodniških odločitev v našo škodo, a to jemljem kot del športa," še pravi nekdanji nogometaš, ki je zbral kar 398 prvoligaških nastopov. Vse v dresu Gorice.

"Po začetku sezone, ko smo pokazali, da nismo slabi, so se tudi nasprotniki začeli pripravljati na nas. Začeli so nas spoštovati. Upam si trditi, da bi se z jesensko zasedbo borili za Evropo, a je jasno, da bo pomladna zasedba nekoliko drugačna," napoveduje Srebrnič, ki bo zagotovo ostal brez nekaterih nosilcev. Ob Elekeju prav gotovo tudi brez enega najboljših posameznikov prvega dela sezone, mladega reprezentanta Amela Džuzdanovića, ki se je huje poškodoval in končal s sezono 2015/16.

Od usmeritve, ki jo imajo, ne bodo odstopali

"Zamenjave za tiste, ki jih ne bo, bomo v prvi vrsti iskali v domačih fantih, ki so željni dokazovanja. Nekaj jih je v prvem delu sezone že dobilo priložnost. Od te usmeritve ne bomo odstopali," je zatrdil in izpostavil še nekaj, kar ga je v prvem delu sezone zelo razveselilo. Odziv občinstva.

"Po desetih letih smo dvakrat napolnili stadion, kar je bilo navdušujoče. Ob tem sem razočaran, ker tako ni vsak konec tedna. Očitno ljudje pogosto in dobro spremljajo nogomet in slovensko prvo ligo, zato se jim na stadion ne da redno prihajati. Ne vem, zakaj," je z grenkim priokusom dejal za konec. Prav gotovo ni zadovoljen niti z edinim pravim spodrsljajem, ki so si ga Novogoričani privoščili v prvem delu sezone. Avgustovskim izpadom iz pokalnega tekmovanja v prvem krogu proti tretjeligašu Muri.

Ne spreglejte