Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 12. 2013,
11.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Edoardo Reja Lazio

Sobota, 28. 12. 2013, 11.55

8 let

Zamejski Slovenec Reja bo vodil Lazio, najprej proti Handanoviću

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zamejski Slovenec Edoardo Reja naj bi se po poldrugem letu vrnil na trenerski stolček. Pri Laziu, ki je v serie A šele deseti, bo, kot kaže, nasledil Vladimirja Petkovića, bodočega selektorja Švice.

Lazio po jesenskem delu ne more biti zadovoljen z izkupičkom. V italijanskem prvenstvu je v 17 nastopih osvojil 20 točk, kar zadošča le za deseto mesto. Njegove navijače najbolj boli, da jim mestni tekmec Roma beži kar za 21 točk, zaostanek za tretjeuvrščenim Napolijem, to mesto zagotavlja nastop v ligi prvakov, pa znaša ogromnih 16 točk.

Petković bo na švicarski klopi nasledil Hitzfelda

Trenerju Laziu Vladimirju Petkoviću se stolček maje tako močno, da je le še vprašanje časa, kdaj bo zapustil Rim. Trener iz Sarajeva je nedavno sklenil dogovor, da bo po koncu svetovnega prvenstva v Braziliji prevzel vlogo selektorja švicarske reprezentance. Čeprav mu pogodba z rimskim klubom poteče po koncu sezone 2013/14, vodstvo Lazia njegovega dogovora s švicarsko nogometno zvezo ni sprejelo z navdušenjem.

Italijanske medije so preplavile novice, da bo Petković zapustil Lazio še danes (v soboto), za novega trenerja pa naj bi bil potrjen Eduardo Reja. Zamejski Slovenec, ki na Apeninskem polotoku uživa velik ugled, saj je v karieri vodil ogromno znanih italijanskih klubov (Lazio, Napoli, Cagliari, Catanio, Genoa, Vicenza, Torino, Brescia, Lecce, Verona ...), se tako po poldrugem letu premora vrača na trenerski stolček. Pred letom dni so ga omenjali kot (bežnega) kandidata za novega selektorja slovenske izbrane vrste, nato pa čakali na pravo priložnost. Ponudil mu jo je Lazio, klub, ki ga je vodil od februarja do junija leta 2012 in z njim za las zgrešil tretje mesto.

Reja: Če ne bo Lavezzija, bom imel skrb manj

Nogometaši Lazia se bodo s krajšega novoletnega oddiha vrnili v ponedeljek, nato pa se bodo začele priprave na nadaljevanje prvenstva. Prvi tekmec Lazia bo milanski Inter. ''Ne vem, ali bom vodil Lazio ali ne, a če bo Inter pogodbo z Ezequielom Lavezzijem podpisal po 6. januarju, bom zelo srečen. Če ga ne bo, bom imel skrb manj,'' se je Reja pošalil za Corriere dello Sport. Argentinski napadalec, ki brani barve pariškega PSG, je velika zimska želja Interja, Reja pa ga odlično pozna, saj ga je vodil pri Napoliju. Lazio bo leto 2014 krstil na tekmi z Interjem. Če bo 68-letni strokovnjak iz Ložnika pri Gorici res prevzel rimski klub, se bo tako prvič po poldrugem letu za točke potegoval na tekmi s klubom, kjer med vratnicama stoji Samir Handanović.

Ne spreglejte