Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
6. 5. 2017,
4.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

ND Gorica Miran Burgić

Sobota, 6. 5. 2017, 4.06

6 let, 7 mesecev

Huda poškodba Mirana Burgića

Žalosten konec za najboljšega strelca in kapetana Gorice?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Miran Burgić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Miran Burgić, kapetan in najboljši strelec nogometašev Gorice, ki je v zadnjem času v zelo dobri strelski formi, si je poškodoval koleno in mora na operacijo, so sporočili iz novogoriškega kluba. Izkušeni napadalec je tako že sklenil sezono in morda tudi nogometno pot.

Miran Burgić, ki je v tej sezoni zabil 14 prvenstvenih golov in je z naskokom najboljši strelec Gorice, se je poškodoval v prejšnjem krogu pri domačem remiju brez zadetkov proti Krškemu. Na tej tekmi je moral z igrišča že v prvem polčasu.

Zdaj je znano, da je poškodba hujša. 32-letni izkušeni napadalec z leti igranja nogometa v tujini, ki je bil leta 2006 že najboljši strelec slovenske lige, bo moral pod nož, kar pomeni, da je zadnjo tekmo v tej sezoni že odigral.

Ostal je brez naslova najboljšega strelca

Za novo strelsko lovoriko se z Luko Zahovićem (Maribor) in Dominikom Glavino (Rudar Velenje), ki sta dosegla zadetek več, torej ne bo potegoval.

Vprašanje, ki si ga je ob tem treba postaviti, je tudi, ali bo nogometaš, ki je pred leti zaigral tudi za reprezentanco Slovenije, nogomet sploh še igral.

Izkušeni napadalec je v tej sezoni dosegel 14 golov na 30 prvenstvenih tekmah. | Foto: Vid Ponikvar Izkušeni napadalec je v tej sezoni dosegel 14 golov na 30 prvenstvenih tekmah. Foto: Vid Ponikvar
Burgić, ki se je v Gorico vrnil pred dvema letoma, je namreč pred časom dejal, da še razmišlja o tem, za kakšen korak se bo odločil po koncu sezone, ko mu poteče pogodba z Novogoričani. Kolebal je med tem, da bi ostal v Gorici, morebitnim ponovnim odhodom v tujino, če bi se odprla kakšna zanimiva možnost, in koncem nogometne poti.

Je zadnjo tekmo že odigral?

Nove pogodbe z Gorico do zdaj še ni podpisal, v tujino poškodovan seveda ne bo mogel prestopiti, tako da se postavlja vprašanje, ali je bila tekma pred enim tednom zadnja, ki jo je odigral na svoji bogati nogometni poti.

Če je bila, se v pokoj podaja z 51 prvoligaškimi goli v 159 tekmah, kolikor jih je odigral v prvi slovenski ligi.

Gorico, ki se bori za četrto mesto na lestvici in ima trenutno štiri točke prednosti pred Celjem, danes ob 20.15 čaka tekma 32. prvenstvenega kroga v Ljudskem vrtu. Na njej si utegne Maribor tudi teoretično zagotoviti 14. naslov državnega prvaka.

Ne spreglejte