Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
12. 12. 2014,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Sevilla Miral Samardžić Goran Cvijanović NK Maribor NK Maribor

Petek, 12. 12. 2014, 12.06

8 let

Žal so v nekaterih trenutkih izgubili kompas

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Štadion Ramon Sanchez Pizjuan je bil v prejšnji sezoni usoden za nogometaše Maribora, ki so po porazu v Sevilli končali evropsko sezono, v četrtek pa ga je v podobni luči izkusila še Kekova Rijeka.

Hrvaška je v četrtek držala palce nogometašem Rijeke, ki so se v sončno Andaluzijo odpravili z drznim načrtom. Želeli so pahniti na kolena Sevillo, branilko naslova v evropski ligi, in si tako zagotoviti zgodovinsko napredovanje med 32 najboljših. Naloga se je izkazala za pretežko, Rijeka se je dobro kosala s favoritom, bila nevarna in na vrata španskega velikana sprožila tudi več udarcev od tekmeca, a na koncu ostala brez točk. "Sevilla se je objektivno gledano pokazala za previsoko oviro. Njena igra je zelo hitra. Če ji prepustiš preveč prostora, te takoj kaznuje. Pred tekmo nisem zaman opozarjal, da bo treba proti takšnemu tekmecu izkoristiti že najmanjšo priložnost. Moji igralci se niso ustrašili tekmeca, odigrali so hrabro tekmo, a nam do evropskega vrha še nekaj manjka," je po porazu s Sevillo priznal trener Rijeke Matjaž Kek.

Reški klub je v skupinskem delu lige Europa osvojil sedem točk. Toliko je Mariboru v prejšnji sezoni zadoščalo za zgodovinsko napredovanje, hrvaški pokalni zmagovalec pa je imel to smolo, da sta se v njegovi skupini znašla tudi branilka naslova ter razigrani Feyenoor, ki sta ga prehitela na lestvici in poskrbela, da je Rijeka po dvoboju v Sevilli končala evropsko sezono.

Zelo mu bo žal, če bo izgubil Kramarića

S sedmimi osvojenimi točkami je lahko zelo zadovoljen, za kaj več pa so manjkale točke z gostovanj, kjer je Rijeka izgubila vse tri tekme in niti enkrat zatresla mreže tekmecev. V Sevilli se je nekaj lepih priložnosti ponudilo najboljšemu strelcu Rijeke Andreju Kramariću, a jih mladi Zagrebčan, ki ga snubi ogromno evropskih velikanov (najbolj Juventus in Chelsea, op. p.), ni izkoristil.

"Rad bi, da bi se čim prej vedelo, kje bo nadaljeval kariero, saj bi bil tako na igrišču bolj zbran. Je krasen fant, a še zelo mlad, zgodbe o številnih milijonih evrov pa mu ne koristijo. Lahko še napreduje, kot trenerju pa mi bo zelo žal, če bo odšel," je o hrvaškem reprezentantu, ki je v tej sezoni v vseh tekmovanjih dosegel že 30 zadetkov, povedal nekdanji slovenski selektor, a tudi priznal, da bo Rijeka prisiljena prodati nekatere igralce, saj je takšna njena usoda.

Po izpadu iz Evrope ostaja Rijeki še priložnost, da v hrvaškem prvenstvu pokvari načrte zagrebškemu Dinamu in se vključi v boj za prvo mesto, v pokalnem tekmovanju pa brani pokalno lovoriko. Za zdaj za Zagrebčani zaostaja za sedem točk, brez Kramarića pa bi bil lov na hrvaško zvezdico še toliko težji.

Ne spreglejte