Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 1. 2014,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mišo Brečko Michael Schumacher Dominic Maroh

Ponedeljek, 20. 1. 2014, 9.39

8 let

Žal mu je Novakovića, začuden nad polomom Bayerna

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mišo Brečko, ponosni kapetan Kölna, je v soboto pomagal soigralcem do prestižne zmage nad Schalkejem. Srečanje je imelo čustven uvod. Nogometaši in gledalci so pokazali podporo Michaelu Schumacherju.

V zadnjem obdobju se nogometašem Kölna gode. Kozličkom se obeta vrnitev med najboljše, saj se v mestu z mogočno katedralo še vedno nazdravlja jesenskemu naslovu, v soboto pa je na prijateljskem srečanju z 2:1 padel še sosed iz Gelsenkirchna, ki bo nastopil tudi v osmini finala lige prvakov. "Bila je dobra tekma, čeprav le prijateljska. Zbralo se je skoraj 20 tisoč ljudi, bilo je dobro ozračje, dosegli smo dober izid, a temu ne smemo posvečati prevelike pozornosti," je po zmagi Kölna nad Schalkejem za Sportal razmišljal Mišo Brečko. Trboveljčan je odigral vso tekmo.

Dvoboj bi se lahko razpletel brez zmagovalca, a je Jefferson Farfan v izdihljajih srečanja zapravil 11-metrovko za rudarje, tako da je ostalo pri zmagi Kölna (2:1). To je bila šele prva resnejša pripravljalna tekma Kölna v tem letu, medtem ko se je gostom iz Gelsenkirchna že pošteno mudilo, saj bodo prvoligaški ples nadaljevali prihodnji konec tedna. Köln bo še malce počival in se v miru pripravljal na nadaljevanje. Drugoligaški jesenski nemški prvak se bo za točke prvič potegoval šele 9. februarja.

Schumacher je obiskoval tudi slačilnico

Nogometaši so pred prijateljskim srečanjem med Kölnom in Schalkejem poskrbeli za čustveno sporočilo, s katerim so izrazili podporo Michaelu Schumacherju. Legendarni voznik formule 1, ki je po smučarski nesreči v Franciji še vedno v komi in za čigar življenje se borijo zdravniki, je velik ljubitelj nogometa.

"Michael sem že spoznal, saj je včasih po tekmah prišel v našo slačilnico. Je goreč navijač Kölna. Nekaj časa živi v Nemčiji, nekaj v Švici. Ker pa prihaja ravno iz okolice Kölna, je pogosto na naših tekmah. Zelo je povezan z našim klubom in je tudi častni član. Upam, da bo z njim vse v redu," se je za nekaj sekund zamislil Brečko in nadaljeval: "V Nemčiji je to velik šok. Zdaj je Schumi že kar nekaj časa v komi. Nihče ne ve, kaj bo. Upam, da bo to zgodba s srečnim koncem," je zaželel veselje velikemu navijaču Kölna in njegovi družini.

Na plačilnem seznamu Kölna sta po novem le še dva slovenska legionarja. Milivoje Novaković se je razšel s klubom, v obrambi ostajata prvokategornika Brečko in Dominic Maroh. Tako se je slovenski seznam v Kölnu skrčil na dve imeni.

"Žal je tako. Z Novo sva se slišala in mu želim veliko sreče na Japonskem, a takšna je pač politika kluba. Škoda, saj bi bili v Kölnu trije Slovenci. Žal se je Nova razšel s klubom. Vodstvo se je pred dvema sezonama, ko smo izpadli, odločilo, da bo zamenjalo veliko igralcev in se bolj posvetilo mlajšim. Tudi navijači stojijo za tem. Za zdaj nam gre dobro, smo vodilni v drugi ligi in vse poteka po načrtih. Nova je zelo dober igralec, tudi telesno je odlično pripravljen, kar se vidi tudi, ko igra za reprezentanco, a takšna je pač politika kluba. Škoda, saj uživam v igri z njim," je ponovil Brečko.

Kapetan Kölna je ponosen, da ima v znanem nemškem klubu tako odgovorno vlogo. Köln mu je všeč, tudi družina se je dobro navadila. Pogodbeno je s kozlički vezan še nekaj let, tako da se lahko zgodi, da bo tu tudi končal kariero. Bundesligo ima ob angleški za najmočnejšo nogometno ligo v Evropi. "Tu je nogomet v razcvetu. Köln je stabilen klub, življenje je krasno. Zakaj bi sploh kaj menjal?" se je vprašal Trboveljčan, ki bo, če bodo stvari potekale v skladu z napovedmi, v sezoni 2014/15 spet okušal čare prve nemške lige. Da Köln zmore tudi z boljšimi, je dokazala tudi "prijateljska" zmaga nad Schalkejem …

Ne spreglejte