SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

''Zakaj je odšel? Ker je izgubil stik z realnostjo''

2

termometer

 | Foto:
Zavrč je izgubil v Kranju, Viktor Trenevski pa dobil nogo. Zakaj je Makedonec, ki je jeseni ustvaril izvrstne rezultate, odšel že po prvi letošnji tekmi? Šef Zavrča Miran Vuk nam je zaupal razlog.

Nenaden odhod Viktorja Trenevskega je sprožil veliko namigovanj. Je to začetek konca završke pravljice ali maščevanje vodstva kluba za kaj drugega? Omenjale so se razne teorije, od upora igralcev do tega, da je vse skupaj povezano z govoricami o utaji davkov, ki naj bi si jih privoščil Miran Vuk ter pomenijo črno prihodnost najmlajšega prvoligaškega kluba. Razlogi za konec sodelovanja z nekdanjim makedonskim reprezentantom pa se vseeno skrivajo drugje.

Dolgoletni župan Zavrča je skupaj z bratom Romanom več let gonilna sila završkega nogometnega kluba. Pravljica o zemljepisnem palčku, ki se je vmešal v boj za Evropo in iz tedna v teden kvari načrte starim znancem 1. SNL, ne bi bila mogoča brez kapitala, ki se v klubsko blagajno zliva prek podjetja RM Vuk.

Miran Vuk: Zanima nas le prvo mesto

Kakšna je sploh prihodnost završke klubske zgodbe in zakaj je moral oditi makedonski strateg? ''Kaj me je zmotilo (kratek premor, op. p.)? Poraz v Kranju je razočaranje. To ni bil naš cilj. Dolgo smo se pripravljali na to tekmo in verjeli, da se lahko vključimo v boj za prvaka z Mariborom. Tekma s Triglavom naj bi veljala za eno izmed najlažjih v uvodnem delu. Potem pa se je zgodilo tole. Trener, ki je po koncu jesenskega dela poletel in izgubil stik z realnostjo, se je pet minut pred začetkom tekme odločil za spremenjeno postavitev. Nikolo Šafarića, izkušenega Hrvata, tudi nekdanjega reprezentanta ter igralca, ki je srce naše zvezne vrste, je iz standardnega veznega igralca preselil skoraj v napad, kjer se skoraj ni srečal z žogo, nazaj pa je preselil 20-letnega novinca Karla Težaka. Pred obrambo je nastal prepad,'' je hitel naštevati napake makedonskega trenerja eden od najbogatejših Slovencev, ki sta ga šokirala dva na hitro prejeta zadetka. Po njegovem mnenju so bili igralci Zavrča nezbrani, za kar se lahko zahvalijo predvsem naknadnim spremembam v postavitvi ekipe. ''V Kranj smo odšli kot na izlet. Trener se ni potrudil z animacijo. Zavrč tako hitro ni prejel dveh golov, odkar obstaja. Trener je ustvaril kaos. To je nekaj takega, kot da bi dirigenta nekega simfoničnega orkestra, s katerim sodelujete ogromno let, minuto pred nastopom zamenjal z bobnarjem,'' je 52-letni podjetnik uporabil zanimivo primerjavo.

Zavrč je v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije vstopil z visokimi cilji, kar je s smrtno resnim glasom potrdil tudi nekdanji predsednik, ki skupaj z bratom drži klubske vajeti. ''Rekli smo si, da ne bomo naskakovali tretjega mesta, ampak da nas zanima le prvo. Če že imamo to možnost. Ne bomo pa tudi nezadovoljni, če bomo sezono končali na tretjem mestu, da se razumemo. A dejali smo si, da nas čaka 16 tekem. Šestnajst kvalifikacijskih tekem, tako smo jih naslovili. Vodilni Maribor jih ima 22, ker smo prišteli še Evropo in pokal. Na tekmo v Kranju smo se pripravljali mesec dni, imeli kakovostne priprave, potem pa takole,'' se je čudil Vuk, eden izmed dveh šefov završkega kluba. Zmotilo ga je še kup stvari, ki niso bile povezane s Trenevskim, a smo jih na njegovo željo ob tej priložnosti izpustili. Je pa dodal, da klub ne čuti (za zdaj) nikakršnih finančnih težav, tako da so vsi tovrstni strahovi odveč.

Nogometaši so v ponedeljek že opravili prvi trening (resda regeneracijske narave) pod vodstvom novega glavnega trenerja Željka Orehovca. Dobro ga poznajo, saj je pomagal Trenevskemu, v klubu je bil že pred njegovim prihodom, zdaj pa bo zapolnil vrzel še po njegovem odhodu. ''Kaj bi vedel ... Veliko tega sem preživel in lahko povem, da med igralci in trenerjem ni bilo nasičenosti. Šefi so se pač odločili za menjavo. Pravijo, da je bilo že dolgo časa tam nekaj drugega ter da so le čakali, da ga lahko po negavitnem rezultatu zamenjajo. Če bi zmagali, zamenjave že ne bi bilo. Podrobnosti pa ne poznam,'' smo za mnenje pobarali Dorisa Kelenca, dolgoletnega znanca 1. SNL, ki ga je Trenevski vedno omenjal kot simbol moči Zavrča, tudi kandidata, ki bi si zaslužil priti vsaj na širši Katančev reprezentančni seznam.

Kelenc: Pri Zavrču ni vse tako kot v pravljici

Kako pa odhod trenerja, ki je v jesenskem delu skrbel za prgišče pozitivnih zgodb in rojstvo fenomena neustrašne enajsterice iz majhnega zaselka, na svetu prvega prvoligaša iz kraja s tako malo prebivalci, vpliva na prihodnost Zavrča? ''Pri nas ni vse tako kot v pravljici, kot se rado piše. Ni vse lepo. Plače so redne, to je res. Da pa bi trener odšel zaradi nezadovoljstva igralcev? Vedno je tako, da so nezadovoljni tisti, ki ne igrajo, ampak drugače smo imeli s trenerjem dober odnos. Vedno sem ga cenil kot prijatelja, čestitam mu za vse, kar je naredil za klub,'' je pozdravil zdaj že nekdanjega trenerja.

O tekmi v Kranju je še povedal, da se je med igralce že od prve sekunde naselil nenavaden strah. Triglav je takoj kaznoval napake. ''Še nikoli nismo igrali tako slabo. Morda edino proti Gorici, ko smo izgubili z 0:4.'' Ceno je plačal Trenevski, ki ga je nasledil pomočnik Orehovec. Po mnenju Vuka in Kelenca nadvse primerna oseba, s katero bi se lahko nadaljevala čudežna sezona Zavrča. Kaj zmore, bo Hrvat, ki odlično govori slovenski jezik, prvič pokazal že v petek, ko prihaja v goste neugodni nasprotnik Gorica.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin