Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
16. 2. 2016,
13.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Krško Boštjan Blažinčič Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 16. 2. 2016, 13.24

6 let, 7 mesecev

Zahović in Pavlin osrečila novinca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Krškega so v Prvi ligi Telekom Slovenije prezimili na zadnjem mestu, a trdno verjamejo, da si lahko spomladi zagotovijo obstanek. Predsednik Boštjan Blažinčič je velik optimist.

Krčani v jesenskem delu krstne prvoligaške sezone niso razočarali. Po uvodnih zmagah v prvih dveh krogih so se povzpeli celo na vrh, konec koledarskega leta 2015 pa so dočakali na dnu razpredelnice, a za tekmeci ne zaostajajo veliko.

"Veselim se spomladanskega dela. Na pripravah smo delali vrhunsko, iz dneva v dan smo boljši. Na roko nam je šlo tudi vreme, tako da smo lahko vse treninge opravili doma. S tem smo prihraniti nekaj finančnih sredstev, kar je zelo pomembno, saj si v tem trenutku ne moremo privoščiti pompoznih priprav," je Sportalu razkril predsednik Boštjan Blažinčič, ki ne odstopa od velikega cilja, osvojitve vsaj osmega mesta, s katerim bi si Krško neposredno zagotovilo prvoligaški obstanek.

Čeprav se za prvoligaške točke potegujejo prvič v klubski zgodovini, so veseli, da v jesenskem delu niso bili topovska hrana za tekmece. "V 22 krogih nas razen Maribora in Olimpije v gosteh ni 'razbil' nobeden. Igrali smo dobro, tako da se ne bojim za prihodnost. Bo pa zahtevno, saj imajo podobne želje kot mi tudi naši tekmeci, ki so končali jesenski del v spodnji polovici razpredelnice," je omenil Blažinčič.

Z Mariborčani sklenili dogovor nad pričakovanji

Zaostanek Krškega za najbližjimi tekmeci ni velik. Za šestouvrščenimi Celjani zaostajajo le štiri točke, do konca prvenstva pa bo odigranih še 14 tekem. "Ne bom nam lahko, a z ekipo, ki jo imamo na voljo, in vsemi okrepitvami smo sposobni obstati," ne skriva zadovoljstva po opravljenem kadrovanju v zimskem prestopnem roku.

Kot zadnji se je pridružil nekdanji napadalec Olimpije Enis Đurković, ki se je na predzadnji pripravljalni tekmi s Šmarjami pri Jelšah že vpisal na seznam strelcev. Med zimskimi novinci izstopajo kar štirje nogometaši Maribora (Vuklišević, Pušaver, Kramarič in Hotić), ki so se kot posojeni igralci vijolic preselili v Posavje.

"Maribor nam je šel naproti. Z njim smo sklenili dogovor nad mojimi osebnimi pričakovanji. Zlatko Zahović in Miran Pavlin (športni direktor NK Maribor in njegov pomočnik, op. p.) sta v tej zgodbi opravila fantastičen posel. Vsi fantje iz Maribora predstavljajo za nas velike okrepitve. To izkazujejo na treningih in pripravljalnih tekmah," je vesel novih obrazov, med katerimi je tudi obetavni mladi reprezentant Dino Hotić.

Topel spomin na zmago nad Olimpijo

Krčani bodo generalko pred začetkom spomladanskega dela odigrali v soboto z jesenskim drugoligaškim podprvakom Dravo iz Ptuja, nato pa bo šlo zares. V soboto, 27. februarja, bodo gostovali pri neposrednem tekmecu za obstanek, velenjskem Rudarju, teden dni pozneje pa bodo v lokalnem derbiju pričakali novomeško Krko.

"To bosta tekmi na nož, prava derbija zadnjih klubov," meni eden najmlajših predsednikov v 1. SNL. Dodatni optimizem predstavlja topel spomin na zadnjo jesensko zmago, ko je v Krškem priznala premoč vodilna Olimpija (2:1). "Proti najboljšim, to so Olimpija, Maribor in Domžale, se ni težko motivirati. Takrat dajo fantje še 20 do 30 odstotkov več, kot so sposobni," pojasnjuje Blažinčič.

Neučinkovitost napadalcev v pripravljalnem obdobju, ko so na vseh tekmah s prvoligaškimi tekmeci (Celje, Zavrč in Zagreb) izgubili brez doseženega zadetka, ga ne skrbi. "Prvi smo pričeli s pripravami v Sloveniji. Fantje so garali, noge so bile težke, zdaj pa pod vodstvom Tomaža Petroviča, ki dela zelo dobro, počasi prihajamo v pravi ritem."

Pohvalil je tudi pomoč navijačev, ki so poskrbeli za tretji najvišji domači obisk v jesenskem delu – takoj za Olimpijo in Mariborom. "Naši navijači so naš 12. igralec. To ni floskula. Spomladi jih bomo potrebovali še bolj," verjame v njihovo nadaljnjo pomoč.

Ne spreglejte