Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 5. 2011,
8.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Domžale Maribor

Četrtek, 26. 5. 2011, 8.10

8 let

Zahovič hvalil vrhunski finale, o okrepitvah molči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič po tekmi ni bil videti pretirano slabe volje. Tudi on se je strinjal, da so Domžale zasluženo postale pokalni prvaki. Sam že misli usmerja v naslednjo sezono.

Maribor v ponovitvi lanskega finala tokrat ni uspel premagati Domžal, ki so, tako so se strinjal praktično vsi po tekmi, v zares vrhunskem srečanju morali priznati premoč državnim podprvakom. "To je bila vrhunska predstava obeh ekip, enostavno fantastična reklama za nogomet. V Evropi ni bilo takšnega finala kot je bila tekma v Stožicah. Tako po kakovosti, ritmu in vsemu, kar je lepega v nogometu. Ne zmaga vedno boljša ekipa, ampak tudi srečnejša in Domžalčanom je treba čestitati," je sprva za Sportal povedal športni direktor Maribora, pokalnega poraženca, ki je tako ostal brez dvojne krone.

''V nedeljo bomo praznovali''

Maribor je bil že v zaostanku z 1:3 in imel pri izenačenju z igralcem več možnost, da odloči finale. A kot je že dejal Darko Milanič, so si aktualni državni in šestkratni pokalni prvaki ravno v nepravem trenutku dopustili padec zbranosti. "Zagotovo je razočaranje po porazu veliko, ampak po drugi strani smo lahko ponosni na mlado ekipo, ki je odigrala vrhunsko srečanje. V določenih trenutkih je zmanjkalo sreče in to je to. S tem pa nikakor ne mislim zmanjševati zasluženo zmago Domžal, saj tisti, ki zmaga, zasluženo zmaga," s pohvalami na račun Domžal tokrat ni skoparil športni direktor kluba iz Ljudskega vrta.

''Igrali sta dve najboljši ekipi v Sloveniji, na delu je bilo ogromno kakovostnih igralcev. Bilo je izjemno vzdušje in igrišče, tako da enostavno ni bilo razloga, da ne bi videli tako dobrega nogometa,'' je zaupal Zlatko Zahovič, ki je za glavni razlog, da je lovorika odšla v Domžale, označil srečo. ''Zelo smo si želeli dvojno krono. Ko si tako blizu, je normalno, da si tako žalosten. A jutri je že nov dan in čaka nas veliko slavje. V nedeljo bomo praznovali naslov,'' se je tolažil po tesnem porazu v razburljivem pokalnem finalu.

Kot državni prvaki bodo Mariborčani branili slovenske barve v kvalifikacijah za uvrstitev v ligo prvakov. Štajerci ne skrivajo ambicij, da se spet želijo dostojno predstaviti Evropi in še najprej osvajati lovorike na domačem prizorišču. Lani so bili v klubu pod Kalvarijo zelo dejavni kar se tiče okrepitev in tudi tokrat naj bi bilo podobno, vendar za zdaj še vedno vse poteka za zaprtimi vrati. "Že imamo določene konkretne smernice za naslednjo sezono, vendar, kaj več v tem trenutku ne bi razkrival," se je skrivnostno nasmehnil Zahovič. Finančno stanje v Mariboru po nekaterih odmevnih prestopih ni slabo, zato bo zanimivo videti, koga bo ali je morda že uspel zvabiti v mariborsko sredino.

Ne spreglejte