Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
12. 1. 2017,
12.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Slaven Bilić West Ham Premier League Dimitri Payet

Četrtek, 12. 1. 2017, 12.13

6 let, 6 mesecev

Začetek konca? Jeznemu Hrvatu hrbet obrnil najboljši.

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Dimitri Payet | Foto Reuters

Foto: Reuters

Trener West Hama Slaven Bilić se je po treh zaporednih porazih znašel na udaru kritik, na novinarski konferenci pred pomembno sobotno tekmo angleškega prvenstva proti Crystal Palaceu pa je navijače obvestil o novih težavah.

Nekdanji hrvaški selektor je z West Hamom na zadnjih treh tekmah trikrat izgubil in na teh tekmah so kladivarji prejeli kar osem zadetkov. Dali niso niti enega, kar je v slačilnico prineslo dodatno slabo voljo, najbolj pa so slabi rezultati prišli do živega muhastemu francoskem zvezdniku Dimitriju Payetu, ki je bil senzacija pretekle sezone, blestel je tudi na poletnem evropskem prvenstvu v Franciji.

Hrvat je priznal, da Francoz noče več igrati za West Ham in hoče izsiliti prestop: ''Kot sem že dejal, nočem prodati svojih najboljših mož, a Dimitri noče več igrati za nas. Vseeno ga nimamo namena prodati. Dali smo mu dolgoročno pogodbo, saj želimo, da ostane.''

Odzvali so se tudi navijači:

Zapravil več kot 60 milijonov evrov, kupil nič

''Od njega pričakujem, da se vrne in pokaže pripadnost klubu, tako kot jo je ekipa njemu. Dali smo mu vse, vedno smo bili ob njem, ko nas je potreboval, zato se počutim izdanega. Jezen sem,'' je še dejal Bilić, ki počasi izgublja tla pod nogami in pobira sadove katastrofalnega kadrovanja v poletju.

Lahko rečemo, da je čez okno vrgel 62 milijonov evrov in v ekipo pripeljal nekaj odpadnikov, ki jim zdaj ne zaupa niti nošenje vode. Kdo so to? Simone Zaza, Arthur Masuaku, Edimilson Fernandes, Jonathan Celleri, Sofiane Feghouli, Alvaro Arbeloa, Gökhan Töre, na stranskem tiru pa je tudi napadalec  Andre Ayew, za katerega je West Ham odštel 24 milijonov evrov.

Kako kupiti mačka v žaklju? Vprašajte Slavena Bilića. On je mojster v tem. | Foto: Reuters Kako kupiti mačka v žaklju? Vprašajte Slavena Bilića. On je mojster v tem. Foto: Reuters

V tej sezoni mu ne gre

West Ham na lestvici premier league zaseda šele 13. mesto, eden od razlogov za to, pa je zagotovo tudi slabša forma Francoza, ki je na 22 tekmah v tej sezoni dosegel le tri zadetke (+ osem podaj). V pretekli je Payet dosegel kar 15 zadetkov in prispeval še 17 podaj.

Francozi ponujajo bogastvo, Bilić: Ne bomo ga prodali

Za odličnega krilnega napadalca je v Angliji veliko zanimanja, Francoz pa je priznal, da si močno želi vrnitve v domovino. Najbolj si želi prestopa v Marseille, kjer je dve sezoni igral, preden se je poleti 2015 preselil na Otok. Po pisanju nekaterih medijev je francoski velikan pripravljen Angležem za Payeta odšteti 35 milijonov evrov.

Odličnega 29-letnega francoskega reprezentanta pogodba z West Hamom veže kar do leta 2021, kar pomeni, da bo moral Payet, v kolikor mu West Ham ne bo naklonjen, umiriti glavo in stisniti zobe.

Biliće je napovedal ostre ukrepe, kar ne bo koristilo ne enemu ne drugemu, še posebej kratko pa bo potegnil nogometaš. "Dokler se ne spremeni njegovo obnašanje, z ekipo ne bo treniral in igral, a prodali ga ne bomo,'' je odločen hrvaški strokovnjak.

Kdo je boljši nogometni strokovnjak?

  • Slaven Bilić
    47,76 %
    64 glasov
  • Srečko Katanec
    52,24 %
    70 glasov
Oddanih 134 glasov
Ne spreglejte