Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
5. 10. 2015,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

nogomet Arsenal Manchester United Louis van Gaal Arsene Wenger

Ponedeljek, 5. 10. 2015, 13.13

8 let

Wenger v dvajsetih minutah pokvaril derbi, van Gaal ni mogel verjeti svojim očem

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nedeljski derbi na Emiratesu med Arsenalom in Manchester Unitedom je gladko pripadel topničarjem, ki so tako v svojem slogu po razočaranju v ligi prvakov utišali kritike.

Tako nasmejanih navijačev Arsenala kot v nedeljo že dolgo nismo videli, saj so se njihovi ljubljenci v prvih dvajsetih minutah poigrali z obrambo Manchester Uniteda in z izidom 3:0 rešili tekmo.

Mrežo Davida de Gee je že v šesti minuti na mojstrski način s petko načel vse bolj vroči Alexis Sanchez, le minuto pozneje pa je izjemno podajo Thea Walcotta izkoristil Mesut Özil in še drugič matiral razglašeno obrambo gostov. Piko na i je v 19. minuti s svojim drugim zadetkom postavil Sanchez. Trije streli in trije zadetki, bolje ne gre.

V nadaljevanju smo gledali boljšo predstavo rdečih vragov, ki pa jim do konca tekme bunkerja Arsenala, ki mu je poveljeval spet izjemni Petr Čech, ni uspelo prebiti. Rdeči vragi so imeli na koncu toliko strelov v okvir vrat kot Arsenal, čeprav pogled na semafor tega ni kazal.

Derbi, ki je veliko obetal, se je končal z gladko zmago Londončanov, ki so na lestvici zaradi boljše gol razlike prehiteli rdeče vrage. Oboji imajo dve točk manj kot zdaj vodilni Manchester City.

Začel "brez" obrambe, potem pa se je čudil

Po medli predstavi svojih izbrancev je bil presenečen in razočaran Louis van Gaal, ki je roko na srce tekmo na Emiratesu začel "brez " obrambe z Youngom (LW), Blindom (DMC), Darmianom (DR/DL) in Smallingom (DC) na sredini, na položaju zadnjih veznih igralcev pa s "počasnima" Michaelom Carrickom in Bastianom Schweinsteigerjem. Hitronogi arsenalovci so švigali mimo kot blisk in se igrali z obrambo gostov.

"Tega nisem pričakoval. Presenečen sem bil, da se nismo držali načrta in da nismo pokazali niti malo želje po zmagi," je bil po tekmi jezen Nizozemec. "Pred tem dvobojem smo bili vodilna ekipa lige, zato sem še toliko bolj začuden. Ko daš Arsenalu toliko prostora za igro, ne more biti drugače, kot da izgubiš, kot smo. Hoteli smo igrati bolj agresivno, na kontakt, a o tem ni bilo ne duha ne sluha. Zelo sem razočaran," je nadaljeval.

"Izgubili smo na način, na katerega ne smeš, ko si na vrhu lestvice. To sem igralcem jasno povedal, najslabše pa je, da je zdaj reprezentančni premor in se ne bomo mogli pripraviti na našo novo bitko, ki bo proti Evertonu," je sklenil.

Wenger: Zmaga na derbiju je vedno pomembna

Po slabem rezultatu v ligi prvakov – Arsenal je izgubil tekmo proti Olympiacosu in si z drugim porazom praktično zaprl vrata za napredovanje iz skupine – je bil Arsene Wenger na udaru kritik, a se kljub pritiskom odzval z izjemno zmago nad Manchester Unitedom.

"Pritisk po vsakem neuspehu je dandanes izjemno velik. To so moji igralci občutili, a odzvali smo se vrhunsko. Zmagati na derbiju je vedno pomembno, še vedno smo povsem blizu. Imamo le dve točki zaostanka za vodilnimi, upam, da bomo po tem rezultatu začeli verjeti, da se lahko borimo tudi za prvaka," je bil kratek in zadovoljen francoski strokovnjak.

Arsenal na nov naslov angleškega prvaka čaka že vse od leta 2004.

Ne spreglejte