Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 10. 2012,
18.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Arsene Wenger Theo Walcott

Sreda, 31. 10. 2012, 18.19

8 let

Wenger o nori tekmi: to je bil čudež

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na neverjeten način v neverjetni tekmi osmine finala angleškega ligaškega pokala je Arsenal izločil Reading in napredoval. ''To je bil čudež,'' je po zmagi povedal trener gostov.

Tekma, kot jih na najvišji ravni ne vidimo pogosto. Pravzaprav je vprašanje, če kdaj sploh smo. Arsenal je gostoval pri Readingu in bil na robu izpada. Po 37 minutah igre je namreč zaostajal že z 0:4, 4:2 za Reading je bilo še minuto pred koncem tekme, potem pa velik, velik preobrat. Najprej je v 89. minuti na 3:4 znižal branilec Arsenala Laurent Koscielny, v šesti minuti sodnikovega podaljška je Theo Walcott zadel za 4:4 in izsilil podaljške. V podaljških se tempo ni ustavil. Gledalci so videli še štiri gole. Tri na strani Arsenala, enega je zabil Reading in napredovanja so se veselili Londončani.

''Neverjetno. Z nami očitno nikoli ni dolgčas,'' je po zadnjem sodnikovem žvižgu povedal Arsene Wenger, ki je na klopi Arsenala že 16 let, a kaj podobnega seveda še ni doživel. ''Začeli smo katastrofalno, Reading pa je na drugi strani igral odlično in prišel do vodstva s 4:0. Priznam, lahko bi zaostajali tudi z višjo razliko. Potem se je zgodil neverjeten preobrat. Ko smo zadeli za 1:4, smo se začeli vračati. Tik pred koncem tekme je bilo videti, da nam ne bo uspelo, potrebovali smo še dva zadetka, a nam je vseeno uspelo. V podaljšku pa smo zabili še tri gole in prišli do senzacionalnega preobrata. To je bil čudež,'' je še dejal francoski trener.

Povsem drugačne volje je bil seveda domači strateg. Tudi on je bil seveda začuden nad vsem, kar se je dogajalo v Reading, tudi on česa takšnega še ni doživel. ''To je bilo neverjetno. Po takšni tekmi težko poveš kaj pametnega. Ko vodiš s 4:0, pa potem izgubiš, ne veš, kaj bi lahko rekel. Zabili smo pet golov, pa smo izpadli. Neverjetno! To je zagotovo najhujši poraz v moji karieri,'' je dejal Brian McDermott, ki je na klopi Readinga od leta 2009, pred tem pa je vodil angleške nižjeligaše. ''Kaj nam preostane? Nič, moramo dvigniti glave in iti naprej,'' je še povedal trener, ki je z Readingom v prvenstvu trenutno na 18. nestu premier lige.

Ne spreglejte