Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 2. 2012,
11.30

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Roman Bezjak Borut Arlič

Ponedeljek, 6. 2. 2012, 11.30

4 leta, 11 mesecev

'Vzhodnjaki' bi Bezjaka, Popović še ni Koprov?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši strelec celjskega kluba v jesenskem delu 1. SNL, Roman Bezjak, se je znašel na seznamu želja treh tujih klubov, status Denisa Popovića pa naj bi bil navkljub selitvi v Koper še nedoročen.

Celjski nogometaši bi morali v soboto odigrali prijateljsko tekmo s trboveljskim Rudarjem, a je bilo srečanje zaradi zimskih razmer odpovedano. Če bo kaj več sreče z vremenom, bo Romihova četa v sredo odigrala pripravljalno srečanje s Šmartnom, v soboto pa namerava odpotovati še v Zaprešić, predmestje Zagreba, kjer naj bi se pomerila z Interjem. ''Če bodo seveda dovoljevale vremenske razmere,'' dodaja Borut Arlič. Tehnični vodja NK Celje ima v teh dneh največ dela s prodajo Romana Bezjaka. Mladi napadalec Celjanov bi se lahko še v tem mesecu preselil na Vzhod, saj je na njegov naslov priromalo nekaj ponudb. ''Zanj se zanimajo trije klubi, bi pa še povedal, da se ne nahaja na preizkušnji v Turčiji, saj ga klubi, v tem trenutku ne bi želel razkriti njihovih imen, spremljalo že dlje časa,'' je potrdil Arlič in ''prikimal'' ugotovitvi, da prihajajo snubci z vzhodnega dela Evrope. V Rusiji in Ukrajini še poteka prestopni rok, tako da bi lahko Celjani v kratkem ostali brez najboljšega strelca, to pa bi bil še en udarec za vodstvo Celjanov, ki imajo v spomladanskem delu visoke cilje. Tudi zaradi priložnosti, ki se jim ponuja v pokalu, kjer se bodo v polfinalu srečali z drugoligašem iz Šenčurja, z zmago pa bi bili veliko bližje nastopu v Evropi. Tudi v primeru, če bodo ostali brez Bezjaka, ne načrtujejo novih okrepitev. ''Situacija je pač taka, da bomo poskušali s svojimi igralci. Imamo dobre mlade nogometaše, zato v tem trenutku ne predvidevamo novih prihodov,'' je odgovoril na vprašanje, če bi lahko celjski dres oblekel še kateri izmed kandidatov, ki je na nogometni borzi s statusom prostega igralca.

Zadnji dan januarskega prestopnega roka so Celjani ostali brez Denisa Popoviča, ki je sprejel koprsko ponudbo. Vseeno pa bi se utegnil prestop otežiti, kar je namignil tudi tehnični vodja celjskega kluba: ''Informacija, da je Popović že registriran za Koper, je neresnična. Klub ima s Popovićem še sklenjeno pogodbo. Igralec je resda dal zahtevo za prekinitev pogodbe, a smo v klubu prepričani, da za to ni pravih pogojev. Več podrobnosti bo znanih v prihodnjih dneh, je pa s športnega vidika za nas slabo, da nas je zapustil, saj je bil v jesenskem delu eden naših najboljših igralcev.''

Takšno je mnenje celjskega kluba, 22-letni zvezni igralec pa že trenira z novimi soigralci na Primorskem. ''Igralčev zastopnik je prišel s prostimi papirji, tako da smo zadnji dan prestopnega roka oddali vlogo za registracijo. Toliko lahko o tem povem,'' je o Popovićevem primeru povedal športni direktor koprskega kluba Andrej Poljšak. Popovič bi v soboto lahko zaigral na prijateljski tekmi s Pordenonejem, a je tekmo žal ''odpihnila'' burja. Tako je splavala po vodi velika želja nekdanjega reprezentanta Antona Žlogarja, da bi se njegov nižjeligaški italijanski klub pomeril s Koprčani. Na novo priložnost bo potrebno počakati do poletnega obdobja.

Ne spreglejte