Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
25. 1. 2012,
10.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Celje NK Rudar

Sreda, 25. 1. 2012, 10.36

7 let, 12 mesecev

Vsi zadovoljni, le Velenjčani ne

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kot je to že v navadi, so se pred žrebom polfinala slovenskega nogometnega Hervis javnosti predstavili predstavniki vseh štirih polfinalistov.

Kroglice, ki so jih izžrebali v Ljubljani, so določile, da se bodo za nastop v velikem finalu – ta bo 23. maja v Ljubljani - , udarili Rudar in Maribor ter drugoligaš Šenčur in CM Celje. Prve polfinalne tekme bodo na sporedu 11. aprila, povratne pa teden dni za tem. Izmed štirih polfinalistov je najbolj zveneče ime Maribor, ki je s šestimi pokalnimi naslovi tudi favorit tekmovanja in bo lovil še tretji zaporedni nastop v finalu. Od preostalih treh se lahko z naslovom pohvalijo še Celjani, ki so bili pokalni zmagovalci leta 2005, in Velenjčani, ki so bili v tem tekmovanju najboljši daljnega leta 1998. Šenčur, ki je presenečenje te sezone pokalnega tekmovanja in je na poti do polfinala izločil dva prvoligaša (Nafto in Luko Koper), v finalu še ni igral in bo naskakoval zgodovinski uspeh. Branilci naslova, Domžalčani, so izpadli že v drugem krogu.

''Pokalno tekmovanje se je od leta 2004, odkar pri njem sodelujemo tudi pri Nogometni zvezi Slovenije, dobro razvilo. V Prihodnosti želimo še več. Naša želja je, da se bo to tekmovanje še bolj razvilo in bo v prihodnosti še bolj primerljivo s tovrstnimi tekmovanji drugod po Evropi,'' je pred žrebom povedal direktor sponzorja tekmovanja, Hervisa, Aleš Černe, v imenu Nogometne zveze Slovenije pa je spregovoril njen generalni sekretar Aleš Zavrl in dejal: ''V tej sezoni je za nami nekaj izjemnih tekem, bila so tudi presenečenja, ki tekmovanju dajejo posebno draž. Lanskoletni finale med Mariborom in Domžalami pa je bil tako ali tako spektakel in dokaz, da so lahko tudi tekme med slovenskimi klubi še kako zanimive in odigrane na visokem evropskem nivoju.''

Po opravljenem žrebu so do besede prišli predstavnikih vseh polfinalistov. Nekateri so bili ob razpletu žreba manj, drugi bolj zadovoljni. Trenerju Maribora Darku Milaniču je bilo pred žrebom verjetno bolj ali manj vseeno, koga mu bodo namenile kroglice, po žrebu je mirno dejal: ''Naš cilj je jasen. Želimo si osvojiti dvojno krono. V prvenstvu nam gre dobro. Do konca pa si želimo tudi v pokalu. Čakata nas dve zelo zanimivi in zahtevni tekmi. Rudar je zahteven tekmec. Res je, da imamo v prvenstvu visoko prednost, a to v pokalnem tekmovanju nima pomena. To je povsem druga zgodba, v kateri se bomo morali še kako potruditi, da premagamo kakovostnega tekmeca, kot je Rudar, in se prebijemo v finale. Naloga ne bo lahka, a smo pripravljeni nanjo.'' Podobno je razmišljal tudi njegov podrejeni, kapetan vijoličastih Marcos Tavares. ''Gremo po finale, a nam ne bo lahko. Verjamem v naše napredovanje, v imenu celotne ekipe pa lahko potrdim, da bomo dali vse od sebe za uspeh. Vsekakor bo še kako zanimivo,'' je dejal brazilski napadalec. V taboru nasprotnikov slovenskih prvakov z žrebom zagotovo niso mogli biti zadovoljni, na žrebu pa ni bil prisoten trener Milan Đuričić, pač pa je klub predstavljal tehnični vodja članske ekipe Miran Jalušič. ''Vsi, ki smo v polfinalu, smo si zaslužili mesto v njem. Seveda ni skrivnost, da si v polfinalu nismo želeli Mariborčanov, a tako je pač določil žreb, s čimer se moramo sprijazniti. Borili se bomo po najboljših močeh in skušali presenetiti tekmeca. Čakata nas dve tekmi. Maribor je favorit, a ker prvo tekmo igramo doma, bomo skušali narediti vse, da Mariborčane presenetimo in si pred potjo v Ljudski vrt priigramo prednost. Če nam to uspe, se lahko zgodi marsikaj. Verjamemo, da nam lahko uspe. Ne bomo se predali,'' je napovedal Jalušič.

Pri edinem drugoligašu med polfinalisti Šenčurju so z žrebom lahko zadovoljni. Kroglice so jim namenile Celjane, ki imajo v tej sezoni nemalo težav, in so v zadnjih tednih ostali brez nekaterih nosilcev igre. ''Zadovoljni smo z žrebom, a se zavedamo, da so Celjani kljub vsem težavam, ki jih imajo, favoriti. Proti nam so vsi favoriti. Če bomo pravi, nam lahko uspe. Pričakujem dve zanimivi tekmi, kakovostno igro moje ekipe in seveda uvrstitev v finale. Verjamem, da nam lahko uspe,'' je povedal trener Šenčurja Branko Pavlin, ki ima lepo priložnost, da klubu priigra zgodovinsko uvrstitev v Evropo. Podobno pred polfinalnima tekmama razmišljajo tudi Celjani. ''Glede na to, da je Šenčur edini drugoligaš med polfinalisti, z žrebom moramo biti zadovoljni. A zavedamo se, da bo o potniku v finale odločala dnevna forma. Odločale bodo malenkosti, takšne tekme so vselej nepredvidljive. A naš cilj je finale pokala, zato bomo naredili vse, da nam uspe,'' pravi trener Celjanov Dejan Romih.

Tako kot v minulih sezonah bodo klubi, ki so letos dosegali uspehe v pokalu oziroma jih še bodo, prejeli denarne nagrade. Med četrtfinaliste bo razdeljenih 30.000 evrov. Zmagovalec bo prejel 12.000 evrov, finalist pol manj, preostali četrtfinalisti pa si bodo razdelili preostanek denarne pogače.

Ne spreglejte