Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
24. 5. 2016,
12.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Ryan Giggs Zlatan Ibrahimović Manchester United Jose Mourinho

Torek, 24. 5. 2016, 12.16

6 let, 7 mesecev

Vse dogovorjeno: Jose Mourinho prevzema Manchester United

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Jose Mourinho je novi trener Manchester Uniteda. Kontroverzni Portugalec bo na klopi rdečih vragov zamenjal Louisa van Gaala, ki je po dveh letih delovanja v Manchestru dobil nogo.

Portugalec in vodstvo Manchester Uniteda sta si segla v roke in dokončala posel, ki ga celotna nogometna javnost tako težko pričakuje. Uradne potrditve kluba še ni, bo pa to storil že danes ali v sredo. Mourinho bo v prihodnji sezoni United vodil skupaj z dolgoletno zvesto oprodo Ruijem Fario, ki enemu najtrofejnejših trenerjev na svetu kot asistent pomaga že od leta 2004. 

Kaj bo z Giggsom?

To pomeni, da Ryan Giggs te funkcije pod Mourinhem ne bo več opravljal, govori pa se, da mu Portugalec ponuja mesto pomočnika trenerja pri prvi ekipi, če bo dozdajšnji trener selekcije do 21 let Warren Joyce sprejel delo pri Blackburnu, pa bi lahko Valižan prevzel tudi to. Vseeno se zdi, da je Giggsova era pri Unitedu končana, saj bi bil tako trenerski posel kot tudi trener U21 korak nazaj. A odločitev je v rokah legende kluba, ki pa za zdaj ni sporočila še nič dokončnega.

Prihaja tudi veliki Ibra?

Čeprav se je še pred tedni selitev Zlatana Ibrahimovića na Otok zdela malo verjetna, pa ustoličenje Mourinha na klopi rdečih vragov vse skupaj odločno spreminja. Nizozemski mediji celo trdijo, da se je Šved z 20-kratnimi angleškimi prvaki že dogovoril za enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

Že 34-letni Ibrahimović, za katerim je najboljša sezona v karieri, v preteklosti nikoli ni skrival želje, da bi se nekega dne preizkusil tudi v Angliji, zdaj, ko je na klop angleškega velikana sedel še njegov dober prijatelj Mourinho, pa se zdi njegova selitev v United res zelo verjetna.     

Je Jose Mourinho pravi trener za Manchester United?

  • Da.
    60,92 %
    173 glasov
  • Ne.
    39,08 %
    111 glasov
Oddanih 284 glasov
Ne spreglejte