Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 2. 2015,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Olimpija NK Olimpija NK Zavrč Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 23. 2. 2015, 11.34

8 let

Vršiču grozi operacija, učeni Španec v Celju, Olimpiji previsok Triglav

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvoligaški klubi vstopajo v zadnji teden pripravljalnega obdobja na spomladanski del. Kakšno je stanje v petih najboljših ekipah Prve lige Telekom Slovenije?

Če bi obveljalo pri prvotnem dogovoru, bi prvoligaški klubi današnji ponedeljek že posvetili analizi dogodkov s tekem 21. kroga. Zaradi enotedenskega zamika, ki je v slabo voljo spravil nekatere stratege, saj so morali spremeniti načrt o tempiranju forme, pa imajo ekipe na voljo še nekaj dni, da dvignejo raven in se na uvodnih letošnjih prvenstvenih tekmah predstavijo v čim lepši luči.

Mariborčani so že v pravi formi. "Vijolice cvetijo spomladi," je star nogometni pregovor, na katerega so ponosni na Štajerskem in ki se večkrat izkaže za posrečenega. Mariborčani so prezimili na drugem mestu in bodo spomladi lovili vodilne Domžalčane. Večji del priprav so opravili v Turčiji, v soboto pa v Ljudskem vrtu, ki je med tekmo zaprl vrata obiskovalcem, ugnali velenjski Rudar.

Izbranci Anteja Šimundže, ki ni mogel računati na Dareta Vršiča, pred katerim je obdobje prisilnega počitka, so v drugem polčasu napolnili mrežo knapov. Vršič bo danes opravil pregled, po katerem bo znano, ali bo moral na operacijo. Velenjčani so bili lahko srečni, da so prejeli le tri zadetke. Pri gostih je izstopal vratar Matjaž Rozman, kar pove ogromno o tem, kakšno je bilo razmerje moči med mariborsko in velenjsko ekipo.

Pri vijolicah se je v začetni postavi v konici napada znašel povratnik Dalibor Volaš. Luka Zahović je bil rezervist, Jean-Philippe Mendy pa je manjkal zaradi bolečin v kolenu.

Elsner opozarja na napake, Eterović ga je dočakal

Jesenski prvaki iz Domžal so v soboto v obračunu vodilnih slovenskih ekip ugnali Krško. Tako je najboljši prvoligaški klub po jesenskem delu ugnal prvega kandidata za napredovanje v 1. SNL. Bilo je tesno, obrambo Krčanov je šele osem minut pred koncem prebil Mate Eterović in tako dosegel prvi zadetek v domžalskem dresu.

Trener Luka Elsner ni mogel računati na ogromno kandidatov, zaradi različnih razlogov so manjkali Vidmar, Milić, Horić, Dobrovoljc, Šišić, Juninho, John in Husman, ponovno pa ni bil zadovoljen, saj so si njegovi izbranci privoščili preveč tehničnih napak pri predaji žoge.

"V prvenstvu se nam takšne napake ne smejo dogajati, saj bomo kaznovani," meni 32-letni strateg, ki je v petek spremljal pomlajeno zasedbo na prijateljski tekmi z avstrijskim tretjeligašem Lafnitzem. Bilo je kar 3:0 za severne sosede, ki so pričakali zdesetkano ekipo slovenskih jesenskih prvakov. Od "starejših" so nastopili le Anže Jelar, Žiga Kous, Ajdin Mulalić, Matej Podlogar in Rudi Požeg Vancaš, ki je opravljal tudi vlogo kapetana.

Celjani so dočakali okrepitev iz dežele evropskih prvakov

Celjani so v knežje mesto pripeljali 25-letnega španskega branilca Ramona Sorio Alonsa. Kariero je začel pri Villarrealu, kjer zdaj igra slovenski reprezentant Bojan Jokić, a se dlje kot do druge ekipe ni prebil. Bil je član španskih državnih selekcij do 19 let, po različnih izkušnjah v španskih nižjeligaških klubih pa se je odpravil na Norveško in v Kanado, kjer je do letošnjega januarja nosil dres Ottawa Fury.

"Za prihod v Celje sem se odločil zaradi ambicioznosti in zdravih temeljev kluba, seveda pa me še posebej veseli klubski položaj na ligaški lestvici in tudi v pokalnem tekmovanju. Pred nami je vrsta zahtevnih izzivov, tako da nas čaka zanimivo nadaljevanje sezone. Prvi vtisi v novem klubu so sicer izredno pozitivni, saj so me tako soigralci kot tudi klubsko vodstvo zelo lepo sprejeli. Na treningih se sicer dela z močno intenzivnostjo, tako da sem prepričan, da bom lahko v Celju še dodatno napredoval," je dejal Španec po prihodu v Celje. Pri 25 letih se lahko pohvali tudi z magisterijem iz športnega prava.

Celjani v zadnjih dneh niso odigrali prijateljskih tekem, v nedeljo pa bodo gostovali na Bonifiki. Na Primorskem so se med pripravljalnim obdobjem večkrat ustavili, na jugu Istre pa doživeli celo prvi poraz po več kot šestih mesecih, ko jih je v prijateljski tekmi z 1:0 ugnala B-ekipa Rijeke.

Šporar rešil Olimpijo poraza z drugoligašem

Ljubljanski klub je prezimil na četrtem mestu, v soboto pa ga čaka gostovanje v Domžalah pri zadnjeuvrščenih Radomljah. Da zmaji še niso v formi, ki bi si jo želel trener Darko Karapetrović, je nakazala prijateljska tekma s kranjskim Triglavom.

Ambiciozni gorenjski drugoligaš je izpustil lepo priložnost, da bi premagal Olimpijo. Na Kodeljevem je vodil do 85. minute, nato pa je z bele točke izenačil najboljši strelec zeleno-belih Andraž Šporar. Zmaji so med tednom gostovali v Kidričevem in premagali Aluminij. Zmagali so z 2:1, oba zadetka pa dosegli v zadnjih minutah srečanja.

Ljubljanski klub je pred dnevi dokončno zapustil nekdanji kapetan Boban Jović, na položaju desnega bočnega branilca pa bo vztrajal Matic Fink, ki je pogodbo z Olimpijo podaljšal za eno leto in se po novem izteče konec sezone 2015/16. Ljubljančane po dvoboju z Radomljami čaka poslastica, saj bo 4. marca v Stožicah gostoval branilec naslova Maribor.

Zavrč ni navdušil na generalki

Haložani so v zimskem premoru temeljito spremenili kadrovsko podobo. Hrvaški trener Ivica Solomun je izbrance, med katerimi prevladujejo mladi igralci, na generalko pred nadaljevanjem prvenstva popeljal v svoj Varaždin.

Zavrč ni navdušil, a je nastopil v spremenjeni postavi, s katero ne bo krenil v prvenstvene boje. "Napravili smo preveč napak, ni bilo pravega odnosa. Pravi pristop na srečanju so imeli le trije, mogoče štirje igralci," je dejal hrvaški strateg, ki ni bil zadovoljen s porazom proti hrvaškemu tretjeligašu.

V Varaždinu je zaigral brez nekaterih pomembnih igralcev, na katere računa na udarnih tekmah. Zavrč se je v petek mudil v Radomljah, kjer je v prvoligaškem prijateljskem obračunu premagal Djuranovićevo četo z 2:1. Med strelce sta se vpisala hrvaška napadalca Ante Mitrović in posojeni nogometaš splitskega Hajduka Tomislav Kiš, ki je tudi prvi strelec pripravljalnega obdobja.

Ne spreglejte