Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 8. 2014,
19.53

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

serie A Juventus Boštjan Cesar AC Milan Inter Fiorentina Sassuolo Samir Handanović Josip Iličić Jasmin Kurtić Chievo Dejan Lazarević Valter Birsa Palermo Siniša Anđelković Udinese

Petek, 29. 8. 2014, 19.53

3 leta

Vroči derbi Interju in odličnemu Handanoviću, v ponedeljek zmagala Sampdoria

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Napet in vroč milanski derbi med Interjem Samirja Handanovića in Milanom so po zadetku Fredyja Guarina dobili črno-modri. Boštjan Cesar in Valter Birsa sta s Chievom še poglobila krizo Juventusa.

Ravno za konec tretjega kroga je bila na sporedu še poslastica med Interjem Samirja Handanovića in AC Milanom. Rossoneri so zapretili že v tretji minuti, ko se je sam pred slovenskim vratarjem znašel Luiz Adriano, a se je Handanović izkazal in preprečil vodstvo Milana. V nadaljevanju smo gledali zaspano nogometno predstavo, tik pred koncem prvega polčasa pa je imel izjemno priložnost tudi Mauro Icardi, a se je tako kot Handanović na začetku tekme izkazal španski vratar na golovi črti Milana Diego Lopez.

V drugem delu smo vendarle videli zadetek. Do vodstva je po zadetku Fredyja Guarina povsem zasluženo prišel Inter. Trener Milana Siniša Mihajlović ni dolgo čakal in v igro nemudoma poslal Maria Balotellija in poteza se je izkazala za dobro. Rossoneri so postali nevarnejši, v glavni vlogi pa je bil ravno kontroverzni italijanski reprezentant. Ta je v 78. minuti z močnim strelom iz kakšnih 25 metrov stresel vratnico, nekaj minut kasneje pa mu je izjemen strel ubranil še fenomenalni Handanović, ki je žogo s skrajnimi močni odbil v kot. Do konca tekme se izid ni več spreminjal, Inter pa je s tretjo zaporedno zmago skočil na prvo mesto prvenstvene lestvice. Za AC Milan je to že drugi poraz v sezoni.

V nedeljo so bili aktivni še nekateri slovenski legionarji. Siniša Anđelković in Aljaž Struna (Palermo) sta remizirala s Carpijem Vida Belca (2:2). Anđelković in Belec sta obsedela na klopi, Strune pa ni bilo niti v kadru Palerma. Jasmin Kurtić je točko z Atalanto osvojil pri nekdanji ekipi Sassuolu. Kurtića je začel v prvi postavi, a je moral mesto soigralcu Cristianu Raimondiju prepustiti že v 56. minuti.

V soboto sta Boštjan Cesar in Valter Birsa remizirala z Juventusom. Chievu je dolgo vodil, a se je stara dama rešila z bele točke in tako prepričila svoj tretji zaporedni poraz.

Ne spreglejte