Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

8 let

Vroč večni derbi brez zmagovalca, nov poraz vodilnih Domžal (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V nedeljskem popoldnevu so Novomeščani remizirali s Celjani. Maribor in Olimpija sta se v 12. prvenstvenem krogu v derbiju v Ljudskem vrtu razšla brez zmagovalca. Domžale so spet izgubile.

Derbi je bil razburljiv predvsem v prvem polčasu, ko so goli padali kot po tekočem traku. Le štiri minute je Olimpija potrebovala, da je prišla do vodstva, zadel je Marko Vukčević. Sedem minut za tem je Andraž Šporar s pravcatim evrogolom povišal vodstvo gostov, domači so bili v šoku. Ta ni trajal dolgo, že v 13. minuti je Jean-Philippe Mendy znižal na 1:2, sedem minut pozneje pa je Marko Šuler izenačil izid. Ko se je že zdelo, da bosta šli ekipi na odmor rezultatsko izenačeni, je v 41. minuti za novo vodstvo Olimpije zadel Nik Kapun.

Vse do zaključka tekme potem nismo videli zadetka in zdelo se je, da bo Olimpija, kot jo poznamo danes, prišla do sploh prve prvenstvene zmage v Ljudskem vrtu v enajstem poizkusu, a se to ni zgodilo. V sodnikovem podaljšku je zadel kdo drug kot najboljši strelec v zgodovini Maribora, Marcos Tavares, in zadel za končni izid 3:3.

Razlika med večnima tekmecema tako ostaja točko v korist branilcev naslova.

Domžalčani drugič zapored izgubili

Po sijajnem nizu z začetka sezone, v prvih desetih tekmah so devetkrat zmagali in remizirali, ob tem pa sploh niso prejeli gola, so Domžalčani zdaj še drugič zapored izgubili. Pred domačimi navijači so gostili Zavrč in po golu Nemanje Maksimovića na začetku drugega polčasa vodili z 1:0, a potem hitro prejeli gol za izenačenje, potem ko je enajstmetrovko v gol spremenil izkušeni Hrvat Nikola Šafarić. V zaključku tekme je njegov rojak Dino Kresinger zadel še dvakrat in gostje so z obrobja Ljubljane odnesli poln izkupiček.

Rudar je po štirih tekmah brez zmage le prišel do treh točk, premagal je Radomlje z 2:0. Gola sta zabila nogometaša, ki sta bila pred leti pomembna člena Maribora, napadalec Dragan Jelić in branilec Elvedin Džinić.

Niz treh zaporednih porazov je prekinil tudi Koper, na Bonifiki je z golom kapetana Ivice Guberca premagal Gorico z 1:0.

V nedeljo sta se v Novem mestu pomerila še Krka in Celje, ki ni doživelo poraza že deset zaporednih krogov. Bolje so začeli Novomeščani, ki so povedli preko Tomislava Jurić, izid pa je v drugem polčasu izenačil Valon Ahmedi. Dolenjci so imeli sicer v 56. minuti na voljo tudi enajstmetrovko, a jo je strelec prvega Krkinega zadetka zapravil.

Ne spreglejte