Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
20. 3. 2015,
9.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Nemanja Mitrović NK Celje Prva liga Telekom Slovenije Jose Mourinho Rene Krhin

Petek, 20. 3. 2015, 9.38

7 let, 12 mesecev

Vrnitve iz Italije v Slovenijo ne šteje za napako

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Branilec Nemanja Mitrović je v tem trenutku najbolj vroče ime nogometnega kluba Olimpija. V soboto odhaja v Celje na neugodno gostovanje h klubu, ki je jeseni v Stožicah ponižal zmaje.

Ne dosega veliko zadetkov. V 1. SNL se je do prejšnjega tedna med strelce vpisal le dvakrat, nato pa se je znesel nad Gorico. Dosegel je dva zadetka. Presenetil ni le sebe, ampak tudi javnost.

"Presenečen sem bil, da sem dosegel dva zadetka. Škoda, da nisem dosegel še enega. Imel sem lepo priložnost za hat-trick, a dobro … Pomembno je, da sem po dolgem času zadel v polno v prvenstvu. Na zadetek sem čakal vse od zadnje tekme s Celjem," je bil že počasi neučakan branilec Olimpije Nemanja Mitrović, ki se je po zelo učinkoviti predstavi proti novogoriškim vrtnicam znašel v središču pozornosti.

Pred tekmo z Gorico je nazadnje dosegel zadetek na začetku lanskega novembra, ko so Celjani osvojili Stožice in Olimpiji prizadejali boleč poraz. "Res je. Izgubili smo z 1:3 in videli, da Celjani igrajo zelo dober nogomet. Imajo odlične posameznike. Verbič, Sunny, Miškić … Zelo so neugodni," je nekdanji kapetan mlade reprezentance spregovoril o klubu, ki na lestvici zaseda drugo mesto in bo v soboto v enem izmed derbijev 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije pričakal Olimpijo.

Celjani igrajo všečen, napadalen nogomet

Jesenska tekma med Celjem in Olimpijo se je na Areni Petrol končala brez zadetkov, gostitelji pa so imeli prebavne težave in dvoboj komaj končali na nogah.

"To je bila čudna tekma brez nekih izrazitih priložnosti. Bolj me skrbi domači poraz. Celjani so nas razbili v Ljubljani, zato se moramo bolje pripraviti na sobotno tekmo," razmišlja obrambni steber Olimpije, ki je v zadnjem času vedno bolj nevaren za vrata. V pripravljalnem obdobju je zatresel mrežo Sturma ter ajdovskega nižjeligaškega kluba Škou, zdaj je bil dvakrat uspešen proti Gorici.

Prihaja tekma s Celjem, ki je bilo jeseni nepremagljivo, niz neporaženosti pa je trajal do tega mesca in štajerskega obračuna, v katerem je bil boljši Maribor.

"Celje igra res všečen, napadalen nogomet. Veliko tečejo, nevarni so iz protinapadov, zato moramo biti pazljivi po izgubljenih žogah. Opozoril bi na Verbiča, ki je v zadnjih letih zelo napredoval. Tehnično je zelo dober, posebej v dvobojih ena na ena," je 22-letni Domžalčan poln hvale na račun nekdanjega soigralca v mladi izbrani vrsti, s katerim se bo v soboto večkrat pomeril z oči v oči.

Dvoboj je zelo pomemben za Olimpijo, ki bi se lahko z zmago priključila boju za drugo mesto in se vrnila pod vrh. "Če bi izgubili, bi nastala prevelika razlika, zato bo to prelomna tekma. Takšna je konec koncev vsaka. Tudi proti Gorici nismo smeli izgubiti," se je spomnil na zadnjo zmago, ki je poskrbela za dvig samozavesti v zmajevem gnezdu.

Pričakoval je, da bo Maribor premagoval vse po vrsti

Zaostanek za vodilnim Mariborom znaša že več kot deset točk, vijolice pa so na dobri poti, da ubranijo naslov. "Pričakoval sem, da bo Maribor spomladi premagoval vse po vrsti. Jeseni je igral v ligi prvakov, se ubadal s poškodbami, tem in onim, igralci so bili utrujeni, zdaj pa tega ni."

Olimpija je bila dolgo časa na lestvici izenačena z Mariborom, nato pa sta jo spodrsljaja v zadnjih jesenskih nastopih potisnila v vlogo zasledovalca. "Ne bi smeli izgubiti proti Krki in Kopru, jeseni smo zapravili tudi preveč strelov z bele točke. Tudi derbi z Mariborom smo izgubili, čeprav ga nismo odigrali tako slabo. Moti me remi z Rudarjem, pa poškodba Andraža Šporarja, potem pa pridejo takšni spodrsljaji," meni 193 centimetrov visoki branilec.

Še ostaja prepričan, da ima Olimpija z velikim številom nadarjenih igralcev ter izkušenih in že nekdanjih članskih reprezentantov kar dobro ekipo za slovensko ligo. Zdaj mora to potrditi in si zagotoviti cilj, igranje v Evropi.

Ne spreglejte