Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2013,
10.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Fatih Terim Galatasaray

Četrtek, 4. 4. 2013, 10.26

8 let

VIDEO: Trener Galatasaraya: Sojenje je bilo katastrofalno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Fatih Terim po visokem porazu na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov proti Realu ni skoparil s kritikami na račun sojenja norveškega sodnika Moena. "Dobiti bi morali dve enajstmetrovki."

Turški trener je prepričan, da se je Norvežan ustrašil imena Real Madrid in bil pristranski. Po njegovem mnenju bi moral Galatasarayu dvakrat dosoditi strel z "bele točke", a to se ni zgodilo. "Norvežan je povsem odpovedal, očitno je ime Real Madrid preveliko, da bi sodil tako, kot se mora. Dobiti bi morali dve enajstmetrovki, zato lahko mirno rečem, da sojenje ni bilo na ravni. Če ne vidiš tako očitne igre z roko, potem bolje, da te sploh ni na igrišču. Vsi so videli, kako Khedira igra 'rokomet', samo sodniki ne," je bil po tekmi jezen Terim, ki obenem priznava, da za vse le ni kriv sodnik, saj je bil Real res veliko boljši, a če bi piskal vsaj eno od dveh domnevnih enajstmetrovk, bi se lahko tekma zapeljala tudi drugače. "Real ne potrebuje pomoči sodnikov, a to se je v tej sezoni že nekajkrat zgodilo. Zelo redko omenjam sodnike, a tokrat si ne morem pomagati, sojenje je bilo res katastrofalno." Mirno lahko rečemo, da so imeli sodniki levji delež tudi pri zmagi na povratnem srečanju osmine finala na Old Traffordu, kjer je turški sodnik Cüneyt Čakir neupravičeno izključil Portugalca Nanija. Nekaj podobnih situacij je bilo tudi na Santiagu Bernabeu, a so se povsem drugače ovrednotile.

Druga sporna akcija se je zgodila v drugem polčasu, ko je Sergio Ramos v kazenskem prostoru pohodil Buraka Yilmaza, sodniku ne bi nihče zameril, če bi gostom dosodil enajstmetrovko, zgodilo pa se je ravno nasprotno. Še do srede prvi strelec lige prvakov je dobil rumeni karton za simuliranje, "rumena" kazen pa tudi pomeni, da Turkom ne bo mogel pomagati na povratnem srečanju.

Ne spreglejte