Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
16. 8. 2012,
6.24

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slovenija Romunija prijateljska tekma kvalifikacije

Četrtek, 16. 8. 2012, 6.24

1 leto, 6 mesecev

VIDEO: Stojanović: Upam, da navijačev ni bilo zaradi praznika

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija je v generalki za kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2014 zmagala. Kljub temu, da igra še zdaleč ni bila brezhibna, je zmaga velik plus za samozavest pred tekmami, ko bo šlo zares.

Po porazu z ZDA ter remijih proti Škotski in Grčiji je Slaviša Stojanović naposled dočakal prvo zmago v vlogi selektorja Slovenije. Proti Romuniji je iskal odgovore na zadnja vprašanja, ki jih ima pred začetkom kvalifikacijskih tekem. ''Nekatere odgovore sem dobil, nekatere ne. Na žalost zaradi poškodb Bojana Jokića in Samirja Handanovića ter tudi zaradi tega, ker tokrat ni bilo zraven Zlatana Ljubijankića in Nejca Pečnika, nisem mogel preizkusiti vsega, kar sem želel. Ne glede na vse, pa sem videl kar nekaj pozitivnih stvari, na katerih je potrebno graditi v prihodnosti,'' je povedal selektor Slovenije, ki je bil tako kot vsi razočaran nad skromnim obiskom na tribunah. ''Ne vem, zakaj je prišlo tako malo ljudi. Upam, da zaradi praznika oziroma počitnic,'' je odgovoril. Ker je kapetan Samir Handanović zaradi lažje poškodbe, zaradi katere selektor ni želel tvegati, tekmo spremljal s tribun, si je kapetanski trak okoli roke nadel Boštjan Cesar. ''Lahko rečem, da je razplet tekme pozitiven za nas. Vsaka zmaga je dobrodošla, tudi ta, seveda. To je bil dober izpit pred začetkom kvalifikacij. Glede na rezultat, bi lahko rekli, da smo igrali predvsem za občinstvo, ki je lahko uživalo v tem, kar je videlo,'' je povedal namestnik kapetana, ki je že po štirih minutah igre tudi odprl sredin festival zadetkov v Stožicah. Žal tudi v slovenski mreži. ''Verjamem, da bomo popravili igro v obrambi. V kvalifikacijah za zadnje svetovno prvenstvo smo dokazali, da lahko igramo zelo dobro tudi v obrambi. Prepričan sem, da lahko ponovimo igre iz tistih kvalifikacij. Smo pod pritiskom, ki pa smo ga vajeni. Zdaj smo zmagali, kar je najbolj pomembno. Pridobili smo na samozavesti,'' je še povedal reprezentant, ki se lahko po novem pohvali s petimi zadetki v dresu Slovenije.

Navijači, potrebujejo vas

S še tremi več se od sredinega večera naprej ponaša nesporni junak zmage nad Romuni Zlatko Dedić, ki je zabil dva gola, prispeval pa tudi mojstrsko podajo za zadetek Andraža Kirma.

''Zadovoljen sem, da sem zabil dva gola. Predvsem pa sem vesel, da je Slovenija zmagala. To je najbolj pomembno. Res je, da vse še zdaleč ni bilo idealno. Imamo še veliko rezerv. Napake, ki smo jih delali, bomo morali odpraviti. Prepričan sem, da nam bo do začetka kvalifikacij, ko bomo imeli pred tekmama s Švico in Norveško za pripravo na voljo veliko več časa, uspelo. Smo samozavestni. Vedno smo bili,'' je povedal Koprčan in nekaj besed namenil tudi navijačem. ''Tokrat jih je bilo malo, a verjamem in predvsem upam, da jih bo že na naslednji tekmi veliko. Za nas so preveč pomembni. Z njimi nam je veliko lažje,'' si je zaželel izkušeni reprezentant, ki je bil tokrat v napadu ob veliko mlajšemu Timu Matavžu, ki je v zadnjem obdobju prvi napadalec Slovenije. Tokrat se med strelce ni vpisal. Videlo se je, da v zadnjem času v klubu ni igral veliko. Znano je, zakaj. ''Dobro, kar je pri PSV bilo, je bilo. Na priprave sem prišel malce slabše pripravljen in zgodilo se je, kar se je. Je pa vse skupaj tudi malce medijsko preveč napihnjeno. Na zadnji tekmi sem igral in zabil tudi gol. Verjamem, da bom v prihodnosti s trudom pridobil zaupanje trenerja in bo vse spet tako, kot je bilo v prejšnji sezoni,'' je povedal 23-letni napadalec in nekaj besed seveda namenil tudi zmagi nad Romuni. ''Dali smo štiri gole in zmagali, kar pomeni veliko za našo samozavest. Vidi se, da smo iz tekme v tekmo boljši. Hočemo napredovati in prepričan sem, da do naslednjih tekem tudi bomo. Ko se bodo začele kvalifikacije, bomo spet pravi,'' je še povedal strelec sedmih reprezentančnih zadetkov.

Dobro, da so bili kaznovani

Na sredini sta tokrat, podobno kot proti Grčiji, zaigrala Jasmin Kurtić in Aleksander Radosavljević.

''Igrali smo res učinkovito. Zabili smo štiri gole, lahko pa bi še kakšnega, kar je zelo pozitivno. Seveda nismo ravno veseli, ker smo prejeli tri gole. To, kar se nam je dogajalo tokrat, se nam ne sme več. Po eni strani pa je celo dobro, da smo bili zdaj kaznovani, saj je bolje, če smo opozorilo dobili zdaj, kot pa potem, ko bo šlo za kvalifikacijske točke,'' je povedal slednji. Kurtić, ki je bil v drugem reprezentančnem nastopu blizu drugega zadetka, pa je dodal: ''Za gledalce je bila to res dobra tekma, za nas pa tekma z veliko napora, teka in veliko dvoboji. Veseli smo, ker smo zmagali. Ta zmaga nam je dala krila pred začetkom kvalifikacij. Od prve do zadnje minute smo nadzorovali potek igre, zato smo lahko zadovoljni. Naša zmaga je povsem zaslužena.''

Ne spreglejte