Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 9. 2013,
16.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Radamel Falcao Zlatan Ibrahimović PSG Monaco

Ponedeljek, 23. 9. 2013, 16.36

8 let

Video: ''Kung fu Ibra'' razočaran, Falcao zadovoljen, Thiago Silva poškodovan

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nedeljski ples zvezdnikov, ki so jih v Francijo privabili katarski in ruski milijoni, se je končal z remijem. Za PSG je v polno zadel Zlatan Ibrahimović, za Monaco pa je izenačil Radamel Falcao.

Derbi na Parku princev med kluboma, ki sta s pomočjo tujih mogotcev v prestopnih rokih prestopila mejo dobrega okusa in v slačilnici PSG ter Monaca zbrala ogromno število nogometnih velemojstrov, se je končal brez zmagovalca. Parižane je v vodstvo že v peti minuti povedel Zlatan Ibrahimović. In to na svojstven način, saj je nogo iztegnil v slogu borca kung-fuja in navdušil več kot 45 tisoč gledalcev v francoski prestolnici. Le 15 minut pozneje je točko gostom iz kneževine priigral Radamel Falcao. ''Razočaran sem. Morali bi zmagati. Igrali smo doma, imeli veliko priložnosti, tudi povedli, nato pa storili napako in gostom dovolili, da so izenačili. Ker smo prvaki, nas želi vsak premagati, tega se dobro zavedamo. Smo šele na začetku sezone in kmalu bodo stvari na svojem mestu,'' je napovedal izkušeni Šved, ki je bil v prejšnji sezoni najboljši strelec francoskega prvenstva.

Parižani tako na razpredelnici še naprej gledajo v hrbet Monacu. Za nameček je za nekaj časa ostal brez pomembnega obrambnega stebra. Thiago Silva je v nedeljo odigral le 15 minut, z igrišč pa naj bi bil zaradi poškodbe mišice odsoten šest tednov. Tako bo Brazilec preskočil tudi nekaj srečanj lige prvakov, na dvoboju pa ga je nadomestil Zoumana Camara.

Monaco, ki se je vrnil v prvo francosko ligo, v primerjavi s Parižani v tej sezoni ne igra v Evropi. ''Remi je zaslužen. Obe ekipi sta se trudili, najbolj pa je pomembno, da smo s točko obdržali vodstvo na lestvici. Iz tekme v tekmo rastemo kot ekipa,'' je poudaril Kolumbijec. Monaco je v šestih krogih zbral 14 točk in ima pred PSG dve točki prednosti. Oba kluba sta še brez poraza, edina v francoskem prvenstvu.

Ne spreglejte