Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 8. 2013,
16.17

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 12. 8. 2013, 16.17

8 let, 3 mesece

Video: Katanec: Maribor ima kader, ki se lahko dela norca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ekipa Planet TV je pred letom na Finsko ujela selektorja Srečka Katanca. Avgustovska prijateljska tekma je nujno zlo, pravi. V ekipi ima tri novince, med njimi sta dva člana Maribora.

Jeseni slovensko nogometno reprezentanco čakajo preostale štiri kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo. Da bi bili čim bolje pripravljeni, to sredo igrajo prijateljski dvoboj na Finskem. A v oslabljeni zasedbi, saj zaradi kartonov manjka Boštjan Cesar, zaradi poškodb pa Milivoje Novaković, Zlatan Ljubijankić, Marko Šuler, Josip Iličić in Kevin Kampl. Zadnji je za Salzburg letos zabil štiri gole, z zadnje tekme pa odšepal z bolečinami v stegenski mišici.

Tretji novinec v izbrani vrsti je Roman Bezjak. A le tridnevna akcija jim ne bo omogočila prave vključitve v ekipo. "Za fante ni preprosto priti v skupino. Potreben je čas, treningi, da izvedo, za kaj sploh gre." O avgustovskem terminu tako Katanec pravi: "Če vprašate vse selektorje, je nujno zlo." Let na Finsko, dva treninga, tekma in že se razidejo. "Te akcije, sploh pa v teh terminih, avgustovskih, ne pomenijo nikomur nič. Verjamem, da bi od vseh selektorjev več kot 90 odstotkov reklo ne tem akcijam. Ko vpokličeš kakšnega novega igralca, da ga preizkusiš, nimaš niti časa z njim delati na igrišču." Katanec bi ukinil tudi februarski termin. "Ker ni namenjen ničemur. Če bi vprašali mene, a me ne vprašajo, bi ga ukinil. Tekma je dogovorjena, moramo jo odigrati."

"Selektorsko delo je tako, da imam ves čas počitnice, obenem pa ves čas delam. Resnično je tako. Zmeraj dobiš kak telefon, zmeraj te kdo o čem obvesti, ali pozitivnem ali negativnem," o svojem delovnem poletju pove selektor. "Lahko si tudi kje na morju, ampak si z glavo 24 ur drugje, ker te zmeraj lahko kdo zmoti."

Ne spreglejte