Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 1. 2013,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Stoke City Chelsea

Ponedeljek, 14. 1. 2013, 11.45

8 let

VIDEO: Irec bi se najraje pogreznil v tla; dva avtogola in zgrešena 11-metrovka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sreča v soboto ni bila zaveznica Ircu Jonu Waltersu. Pokazala mu je hrbet in Chelseaju na krilih njegovih avtogolov omogočila prepričljivo zmago nad Stoke Cityjem. Zgrešil je tudi z bele točke.

To je bila tekma, ki jo bo Jonathan Ronald "Jon" Walters težko pozabil. Z angleškimi klubi ima opravka že 12 let, v zadnjih sezonah se dokazuje v napadu Stoke Cityja, v soboto pa se je znašel na naslovnicah. Zaradi zadetkov, a tistih, ki so končali v nepravi mreži. Na tekmi s Chelseajem (0:4), ki je po 11 mesecih postregla z domačim porazom "lončarjev", je pomagal gostom iz Londona kar z dvema zadetkoma. Oba je dosegel z glavo, v slogu, katerega se ne bi sramovali napadalci "modrih", za nameček pa je "najslabšo" predstavo vseh časov kronal še z grdim spodrsljajem, ko je zapravil strel z bele točke. Da je bila nesreča še večja, je to 29-letni irski reprezentant dosegel na slavnostni 100. tekmi v dresu Stoke Cityja v angleški premierligaški konkurenci.

Postal je šele četrti nogometaš, ki je na Otoku na eni tekmi dvakrat premagal lastnega vratarja. Zadnji, ki mu je to uspelo, je bil lani Michael Duberry (Oxford United), strast do avtogolov pa sta pogosteje od običajnih navad sproščala še Michael Proctor (Sunderland - 2003) in Chris Nicholl (Aston Villa - 1976). Slednji je dosegek statistični podvig, ki ga bo v prihodnosti težko ponoviti. Reprezentant Severne Irske (čeprav rojen v Angliji) je namreč zakrivil dva avtogola, a se navijačem opravičil z dvema "pravilno" doseženima zadetkoma. Tekma se je končala z 2:2, pod vse zadetke pa se je podpisal prav Nicholl.

Angleški mediji so po nenavadni sobotni tekmi hitro prišli do spoznanja, da se Walters vendarle ni pridružil absolutnim rekorderjem. V belgijski ligi naj bi namreč nekdanji igralec Germinala pred 18 leti na tekmi z Anderlechtom dosegel kar tri avtogole. Germinal je izgubil z 2:3, gostje iz Bruslja pa so se lahko po tekmi za nevsakdanje darilo zahvalili branilcu nasprotne ekipe.

Ne spreglejte