Vesela novica za Iličića, ki je osrečila tudi Katanca

Slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je blestel v jesenskem delu kvalifikacij za SP 2018 v Rusiji, si je v ponedeljek med ogrevanjem za dvoboj italijanskega prvenstva med Fiorentino in Torinom (2:2) poškodoval mišico. Podroben zdravstveni pregled je pokazal, da ni huje poškodovan, tako da se bo lahko kmalu vrnil na igrišče.

Josip Iličić je prejšnji teden s Fiorentino izpadel iz evropske lige.

Josip Iličić je prejšnji teden s Fiorentino izpadel iz evropske lige. Foto: Reuters

Slovenski nogometni zvezdnik Josip Iličić, ki je v tej sezoni v serie A za vijolice iz Firenc dosegel štiri zadetke, bi moral v ponedeljek srečanje med Fiorentino in Torinom začeti od prve minute. Sodnikovega začetnega piska ni dočakal na igrišču, saj je med ogrevanjem začutil bolečine v mišici na desni nogi. Bile so tako hude, da ni dvoboja spremljal niti s klopi za rezervne igralce.

Najbolj razigran član Katančeve čete

Kranjčan je v tej sezoni v serie A zbral 20 nastopov. Kranjčan je v tej sezoni v serie A zbral 20 nastopov. Foto: Getty Images Poškodba Kranjčana je v slabo voljo spravila tudi selektorja Srečka Katanca, saj bo slovenska izbrana vrsta 26. marca v kvalifikacijah za SP 2018 gostovala na Škotskem. Iličić je bil v prvem delu kvalifikacijskega ciklusa najboljši slovenski posameznik. Prispeval je podaje za uvodne tri slovenske zadetke. Če bi Slovenija ostala brez nekdanjega nogometaša Interblocka in Maribora, bi bil to velik udarec za reprezentanco, ki je v leto 2017 vstopila na visokem drugem mestu.

Jojo je v torek opravil podroben zdravstveni pregled, ki je na obraz trenerja Fiorentine Paola Souse in selektorja Katanca vrnil nasmešek. Iličić se je le lažje poškodoval, tako da se bo že v kratkem pridružil soigralcem. 

Fiorentina bo novo tekmo italijanskega prvenstva odigrala v nedeljo, ko jo v času kosila (začetek ob 12.30) čaka gostovanje pri vroči Atalanti. Če bo Iličić že pripravljen na igro, se bo v Bergamu pomeril z velikim prijateljem in reprezentančnim soigralcem Jasminom Kurtićem. Atalanta na lestvici zaseda visoko četrto mesto, Fiorentina pa je štiri mesta nižje. 

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano