Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
19. 12. 2013,
12.16

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miloš Kostić Crvena zvezda Slaviša Stojanović Nejc Pečnik

Četrtek, 19. 12. 2013, 12.16

8 let, 3 mesece

Vesel, da pomaga Stojanoviću, spomladi po srbski naslov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Crvene zvezde so pod taktirko Slaviše Stojanovića, ki mu na klopi pomaga rojak Miloš Kostić, prezimili na drugem mestu. Za Partizanom zaostajajo le eno točko in razmišljajo o naslovu.

Ko se je jeseni pridružil strokovnemu vodstvu Crvene zvezde, je na lastni koži hitro občutil pritisk, s katerim se spopadajo vsi, ki zastopajo rdeče-bele barve. "Zvezda je klub, ki vsako leto meri na vse mogoče lovorike. Tudi pred to sezono so si zastavili cilj, da osvojijo pokal in prvenstvo. Potrebovali smo nekaj časa, da smo si lahko vsi skupaj postavili neke okvirje. Bolj je šlo prvenstvo h koncu, bolj so se začeli kazati sadovi dela. Postavili smo se na rezultatske pozitivne smernice in verjamem, da lahko spomladi še dvignemo raven ter Zvezdi prinesemo dolgo pričakovano lovoriko državnega prvaka," je prepričan slovenski trener Miloš Kostić, ki se je v letu 2013 iz reprezentančnega preselil v klubski svet.

Še pred nedavnim je v Sloveniji vodil kadetsko izbrano vrsto, z njo nastopil tudi na evropskem prvenstvu (gostila ga je prav Slovenija), jeseni pa sprejel povabilo Slaviše Stojanovića in se odpravil v Beograd. Crvena zvezda je kljub stresnim tednom, v katerih ni manjkalo izpadov nezadovoljnih navijačev, neusklajenosti razmišljanja vodilnih članov kluba in finančnih težav, prilezla do drugega mesta in tesnega zaostanka za Partizanom. Navijači rdeče-belih po sezonah razočaranj v srbskem prvenstvu, Crvena zvezda na naslov čaka že šest let, niso pozabili sladke, a tudi srečne zmage nad črno-belimi, največjimi tekmeci za srbski prestol.

Verjame, da je Crvena zvezda s Stojanovićem na pravi poti

Zanimivo je, da sta oba največja srbska kluba že izpadla v pokalnem tekmovanju. "Težko je reči, da nam je vseeno, ker nam ni. Ampak prvenstvo je nekako le prednostna naloga in verjamem v igralce. Tako kot pravi Slaviša. Če ne bomo vsi skupaj, z upravo vred, delovali kot ekipa, bomo težko dosegli ta dolgo želeni cilj. Verjamem, da smo na pravi poti," je pojasnjeval Ljubljančan, ki se je razveselil zaupnice, s katero je vodstvo beograjskega kluba potrdilo, da bo tudi v spomladanskem delu odgovorno vlogo prepustilo Stojanoviću in njegovim pomočnikom.

Slovenski reprezentančni napadalec Nejc Pečnik bo sezono nadaljeval v rdeče-belem dresu, ostalo bo ogrodje najboljših, napovedujejo pa še nekatere odmevne prihode (tudi Danka Lazovića iz Zenita). Stojanović je napovedal, da želi okrepiti predvsem obrambo ter pripeljati dva nova branilca. "Verjamem, da bodo prišli še nekateri igralci, ki jih potrebujemo, in da bomo postali srbski prvaki," ne skriva dobre volje Kostić. Optimizma na Marakani torej ne manjka.

Ne spreglejte