Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 11. 2015,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Benjamin Verbič Köbenhavn

Torek, 10. 11. 2015, 16.19

8 let

Verbič je bil jezen, ker je igral le pet minut

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski reprezentant Benjamin Verbič nestrpno čaka dodatne kvalifikacije za EP 2016 z Ukrajino. "Radi bi dokazali, da se lahko kosamo z velikimi tekmeci," sporoča Vojničan, ki igra na Danskem.

V prejšnji sezoni je zablestel v Prvi ligi Telekom Slovenije, popeljal Celjane do drugega mesta in finala pokalnega tekmovanja, tekmeci v 1. SNL pa so ga izbrali za najboljšega igralca prvenstva. Ko se je preselil na Dansko, je bil že članski reprezentant.

V dresu Köbenhavna je hitro opozoril nase z zadetki. Mreže je tresel tako na tekmah danskega prvenstva kot tudi v Evropi, nato pa mu je hrbet obrnilo zdravje. Zaradi poškodb je jeseni dvakrat za nekaj tednov izgubil ritem, ki ga je krasil v začetku sezone. Zdaj naj bi bilo že bolje. Na Danskem se je vrnil na igrišče, nastopil na zadnjih srečanjih, nato pa dočakal še vpoklic selektorja Srečka Katanca.

"Dobro sem začel sezono, nato pa so me poškodbe presekale. Na treningih bom videl, kako se bom odzval," je ob začetku priprav na tekmi dodatnih kvalifikacij z Ukrajino povedal Benjamin Verbič.

Slovenija je v preteklosti že jezila velike "vzhodnjake"

Mladi nogometaš iz Vojnika, ki je blagajno celjskega kluba napolnil z več kot milijonskim zneskom (Köbenhavn je Celju odštel 1,2 milijona evrov, op. p.), se je zelo razveselil selektorjevega povabila. Katanec v prihodnosti računa nanj. Če se bo izkazalo, da je že pripravljen za vrhunske napore, bo kandidiral za tekmi z Ukrajino, drugače pa bo v pomoč na treningih, kjer lahko s svojimi hitrimi pobegi po krilnih položajih navidezno posnema glavni orožji ukrajinske ekipe Jevgena Konopljanke in Andrija Jarmolenka.

"To sta zelo dobra igralca. Ukrajina je znana kot trda ekipa, sploh na domačem igrišču. V kvalifikacijah je prejela le štiri zadetke, ker pa bo povratna tekma v Mariboru, lahko pričakujemo dober rezultat. V preteklosti smo dokazali, da se lahko kosamo z velikimi državami z vzhoda. Ukrajino in Rusijo smo že izločili. Nestrpno čakam, da dokažemo, kako se lahko kosamo z velikimi tekmeci."

V Frankfurtu srečal Pečnika

"Vsakršno povabilo v reprezentanco je zame velik uspeh. To so moje sanje, saj je reprezentanca nekaj najlepšega. Vesel sem, da sem zraven in da bom lahko pomagal."

Ko se je vračal iz Danske, je na letališču v Frankfurtu uzrl znan obraz. To je bil Nejc Pečnik, tudi nekdanji nogometaš Celja, ki se je vračal z Daljnega vzhoda. "Veliko sva se pogovarjala o tem, kako je na Japonskem, pa tudi o tem, kako je bilo v prejšnjih kvalifikacijah. Nejc je bil del zadnje pravljice in dejal sem mu, da bi jo rad zdaj doživel tudi sam."

Vedel je, da ne bo dobil veliko priložnosti

Konec prejšnjega tedna je igral na derbiju danskega prvenstva. Vodilni Köbenhavn je gostoval pri Brondybju, tekma pa se je končala brez zadetkov. Verbič je v igro vstopil šele v izdihljajih srečanja.

"Bil sem jezen, ker sem igral le pet minut, a splet okoliščin je bil takšen, da je naš napadalec prejel rdeči karton, tako da sem vedel, da ne bom dobil veliko priložnosti za igro. V tej sezoni bo še en derbi, tako da upam, da bom takrat igral več," je bil navdušen nad izjemno navijaško kuliso, ki je vladala na štadionu mestnega tekmeca Brondbyja.

Med njegovo odsotnostjo je Köbenhavnu steklo, trener Stale Solbakken pa ni hotel tvegati in čez noč menjati zmagovite postave. "Ekipa je dobro igrala, ko me ni bilo, tako da se je še težje vrniti." Čas je njegov zaveznik, zato se s tem ne obremenjuje. Pred največjim reprezentančnim izzivom je vse misli usmeril le v to, kako ustaviti Ukrajino.

Ne spreglejte