Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 9. 2015,
19.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Domžale Olimpija

Sobota, 26. 9. 2015, 19.47

8 let, 5 mesecev

Veliko se je dogajalo na derbiju, ostalo pri remiju (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Domžal in ljubljanske Olimpije so se v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Vodilni ekipi lige še drugič zaporedoma ni uspelo priti do zmage. Po porazu proti Zavrču so tokrat Ljubljančani dobili "le" točko v tokrat lepo obiskanih Domžalah. Te so tretje s petimi točkami manj od Olimpije. Zeleno-beli, ki so tekmo končali brez izključenega Nemanje Mitrovića, so povedli z golom Andraža Šporarja, točko Domžalam pa je prinesel avtogol Dejana Kelharja.

Ekipi sta v prvem polčasu dolgo bili bitko predvsem med kazenskima prostoroma, priložnosti ni bilo. V 39. minuti pa so prvo resno unovčili Ljubljančani. Ezekiel Henty je dobro prodrl po levi strani v kazenski prostor, podal pred vrata, kjer je Andraž Šporar iz bližine zadel z glavo. Za Šporarja je bil to osmi zadetek v sezoni. Tik pred koncem polčasa je na drugi strani Matic Črnic poskusil presenetiti Aleksandra Šeligo z leve strani, a je bil ljubljanski vratar zbran.

Razveljavljen gol, rdeči karton...

V drugem polčasu prav tako kar dolgo ni bilo pravih priložnosti, v 66. minuti pa so Domžalčani izenačili. Po strelu Darka Zeca z glavo se je žoga od Dejana Kelharja odbila v ljubljansko mrežo. Sledila sta neuspešna poskusa Šporarja in v 70. minuti še rdeči karton za Nemanjo Mitrovića, ki je ob tem, ko je hotel priti do žoge, udaril Gabra Dobrovoljca.

V 75. minuti so domači dosegli drugi zadetek, zabil ga je Slobodan Vuk, a ga je sodnik - na presenečenje večine na tribuni - razveljavil in pokazal rumeni karton Žanu Majerju. Zadnjo večjo priložnost tekme je v 84. minuti zapravil Matej Podlogar, ko je po kotu na prvi vratnici poskusil z glavo, Šeliga pa se je izkazal.

Domžale bodo v 13. krogu prihodnjo soboto gostovale v Velenju, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Krško.

Ne spreglejte