Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
25. 7. 2015,
21.06

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

angleška nogometna reprezentanca Wayne Rooney

Sobota, 25. 7. 2015, 21.06

8 let, 6 mesecev

Velikan z napako se vrača v Slovenijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Trije levi iz Anglije veljajo za absolutnega favorita kvalifikacijske skupine F za nastop na SP 2018. Otočani gradijo svojo moč na mlajših igralcih, ki so pred kratkim osvojili Stožice.

So nekdanji svetovni prvaki, imajo izjemno priljubljeno klubsko prvenstvo (premier league), ki se z navdušenjem spremlja na vseh celinah, kot izbrana vrsta pa že dalj časa niso dosegli vidnejše uvrstitve. Na evropskem prvenstvu pred 19 leti so se uvrstili v polfinale, a so imeli takrat pomoč domačega občinstva, nato pa so pustili na največjih tekmovanjih bolj ali manj bled vtis, saj niso zadovoljili pričakovanj zahtevnih navijačev.

Angleži od svoje reprezentance zahtevajo najvišja mesta, saj so prepričani, da so reprezentantje, ki se vsak teden dokazujejo v močnem otoškem prvenstvu, sposobni podvigov. Selektor Roy Hodgson je po velikem neuspehu na SP 2014, ko je Anglija v skupinskem delu osvojila le točko in ekspresno izpadla, napovedal postopno pomlajevanje zasedbe.

Projekt poteka zelo uspešno, saj so Angleži z naskokom prvi v kvalifikacijski skupini za EP 2016, v kateri je tudi Slovenija. Katančeva zasedba je proti trem levom izgubila obe srečanji. Zadnji se je nesrečno v korist Anglije končal pred poldrugim mesecem, ko je kapetan Wayne Rooney v izdihljajih srečanja z evrogolom premagal Samirja Handanovića in poskrbel za zmago gostov (3:2).

Anglija je prva favoritinja za vodilno mesto v kvalifikacijski skupini F za SP 2018, a bi se lahko do začetka ciklusa še kaj spremenilo, saj se bodo boji za točke začeli šele prihodnjo jesen. Veliko bo odvisno od angleškega (ne)uspeha na EP 2016. Na zadnjih velikih tekmovanjih se ni izkazalo, zato so jo označili za evropskega velikana z napako.

Ne spreglejte