Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 4. 2014,
20.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bayern Real Madrid Atletico Madrid Chelsea Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Eden Hazard Mario Götze Diego Costa

Petek, 11. 4. 2014, 20.13

7 let, 12 mesecev

Več kot milijarda in pol evrov v boju za finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skupna tržna vrednost nogometašev, ki bodo igrali v polfinalu lige prvakov, znaša več kot milijardo in pol evrov. Najdražji igralec je seveda zvezdnik Reala Madrid Cristiano Ronaldo.

Tržna vrednost nogometašev londonskega kluba naj bi po podatkih transfermarkt.com znašala nekaj več kot 388 milijonov evrov. Najbolj dragocen igralec Chelseaja je Eden Hazard (45 milijonov evrov). Belgijec je velja za enega od najbolj obetavnih nogometašev nove generacije in je tudi največji adut tega kluba v polfinalu. Vendar je Chelsea dokazal, da lahko zmaguje tudi brez svojega najboljšega strelca v tej sezoni, saj se je ta poškodoval že v uvodnih minutah povratne četrtfinalne tekme, vendar je njegova zamenjava Andre Schürrle dosegel enega od dveh golov za napredovanje. Med najbolj pet vrednih nogometašev Chelseaja pa so še štirje Brazilci, Oscar, Ramires, Wilian in David Luiz.

Chelsea je ob vrnitvi Joseja Mourinha v dveh prestopnih rokih za okrepitve odštel nekaj več kot 128 milijonov evrov, vendar Kurt Zouma (14 milijonov), Mohamed Salah (13 milijonov) in Nemanja Matić (25 milijonov evrov) v tej sezoni še nimajo pravice nastopa.

Med najdragocenejšimi tekmečev vratar

Atletico tekme v svojo korist ne odloča zaradi kopice zvezdnikov, ki so vedno zmožni storiti kaj posebnega, temveč zaradi kolektivnega duha in neverjetne bojevitosti. Med temi vojščaki, ki jih vodi Diego Simeone, je najdragocenejši brazilski napadalec, ki pa ga v domovini niso dovolj spoštovali, zato se je tik pred svetovnim prvenstvom odločil igrati za Španijo, s katero bo v domovini branil svetovni naslov. To je Diego Costa, njegova odškodninska klavzula znaša le 35 milijonov evrov, njegova trenutna vrednost pa je precej višja.

Na drugem mestu je obetavni vezist Koke, ki je dosegel edini gol na povratni tekmi proti Barceloni, na tretjem pa vratar Thibaut Courtois, a ta Belgijec, ki ga je v Španijo posodil Chelsea, že drugo sezono igra za Atletico. Pri klubu, ki si lasti njegove pravice, so že potrdili, da bo v polfinalu lahko igral proti "svojemu" klubu.

Če je mogoče verjeti, da ima Barcelona najdražjo ekipo (588 milijonov evrov), pa je na drugem mestu v Evropi Real Madrid (571 milijonov evrov). Od tega je zgolj Cristiano Ronaldo vreden okrog 100 milijonov, malce manj Gareth Bale (80 milijonov), oba sta tudi lastnika najdražjih prestopov, na tretjem mestu sta po vrednosti branilec Sergio Ramos in vezist Luka Modrić.

Carlo Ancelotti ima na razpolago zelo dragoceno zasedbo, ki bo poskušala Realu Madrid prinesti rekordni deseti evropski naslov prvaka.

Nemška dragocenost pri Bayernu

Bayern je branilec naslova in nikomur v ligi prvakov do zdaj ni uspelo ubraniti naslova. Če bi izločili Real Madrid, bi Bavarci v zadnjih petih letih kar štirikrat zaigrali v finalu. Josep Guardiola ima že izkušnje z osvajanjem lige prvakov pri Barceloni, tokrat pa bo poskušal naslov osvojiti še s pretežno nemško reprezentanco v malem.

Najdražji nogometaš Bayerna, ta je zanj pred sezono odštel rekordno klubsko odškodnino, je Mario Götze (55 milijonov evrov), drugi je Thomas Müller, tretji Francoz Franck Ribery, med peterico pa sta še dva nemška reprezentanta, in sicer Bastian Scweinsteiger in Toni Kroos.

Prva tekma polfinala bo na sporedu 22. aprila, ko bo Atletico gostil Chelsea, 23. aprila se bo Real Madrid pomeril z Bayernom. Povratna dvoboja bosta teden dni pozneje, Bayern bo 29. aprila gostil Real Madrid, Chelsea pa 30. aprila Atletico. Finale LP bo 24. maja v Lizboni.

Ne spreglejte