Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
28. 4. 2011,
16.45

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Old Trafford

Četrtek, 28. 4. 2011, 16.45

4 leta

VDS: Unitedovo vprašanje glede vratarja rešeno

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vratar Manchester Uniteda Edwin van der Sar je za nizozemski časnik dejal, da so vodilni na Old Traffordu že našli njegovega namestnika. Nizozemec je zatrdil, da to ne bo Manuel Neuer.

''United je že rešil vprašanje o mojem nasledniku za naslednjo sezono. To prav gotovo ne bo vratar Schalkeja Manuel Neuer, kot se govori, a to je tudi vse, kar vam lahko zaenkrat povem,'' je nizozemskim novinarjem povedal Edwin.

Ne dolgo nazaj je nekaj besed o mladem nemškem vratarju spregovorila tudi vratarska legenda Manchester Uniteda Peter Schmeichel, ki je Neuerja proglasil za trenutno najboljšega vratarja na svetu. Z njim se v veliki meri strinja tudi Nizozemec. ''Verjetno je trenutno res najbolj vroč vratar. Kljub temu, da ima Neuer šele 25 let, je že zelo zrel. Ne dela nikakršnih napak in je izredno zanesljiv. Nisem ga še videl, da bi naredil kakšno napako. Tudi v torek, ko je igral proti nam, je imel izjemen večer. Gre res za izjemnega vratarja, a on ne bo tisti, ki bo zapolnil 'luknjo' po moji upokojitvi,'' je še zaključil van der Sar.

Kdo bo torej nadomestil zimzelenega Nizozemca še nihče ne ve, razen seveda v taboru ''rdečih vragov''. Kdorkoli že bo, bo imel izredno težko nalogo, saj Edwin tudi pri zavidljivih 40 letih kratko malo blesti v vratih Uniteda. Vsekakor je eden najbolj zaslužnih, da so ''rdeči vragi'' z eno nogo že v finalu lige prvakov in da so glavni kandidati za osvojitev angleškega prvaka. V nogometnem svetu kroži veliko imen, ki bi lahko prišle v ''teater sanj'' - Španec David de Gea, Francoz Hugo Lloris, tudi njegov rojak Maarten Stekelenburg in Rus Igor Akinfeev. A nobenega dvoma ni, da bi še največ veselja na obraz pristašev ''rdečih vragov'' narisalo, če bi van der Sar še za eno leto preložil upokojitev. Slednja je zelo malo verjetna, a nikoli se ne ve. Ve se, kdo vihti dirigentsko palico v Manchestru (op. a. Alex Ferguson) in ne bi bilo presenečenje, če bi mu uspelo še za eno leto igranja prepričati Nizozemca.

Ne spreglejte