Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 2. 2023,
22.30

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Erik Ten Hag Old Trafford Manchester United

Petek, 17. 2. 2023, 22.30

1 leto, 2 meseca

Govori se o šestih milijardah evrov

Katarci oddali ponudbo za prevzem Manchester Uniteda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Old Trafford Manchester United | Old Trafford, domovanje Manchestra Uniteda. | Foto Reuters

Old Trafford, domovanje Manchestra Uniteda.

Foto: Reuters

Konzorcij na čelu s šejkom Jasimom bin Hamadom al Tanijem je potrdil, da je vložil ponudbo za popoln prevzem angleškega nogometnega Manchestra Uniteda.

"Šejk Jasim bin Hamad je oddal ponudbo za prevzem stoodstotnega deleža FC Manchester United," so zapisali v sporočilu za javnost omenjenega šejka, sicer tudi direktorja katarske islamske banke (QIB). "Ponudba predvideva vrnitev nekdanjega sijaja klubu tako na igrišču kot zunaj njega. Več podrobnosti o ponudbi bomo objavili, ko bo to primerno in bo postopek zbiranja ponudb končan."

Manchester United | Foto: Reuters Foto: Reuters "Vizija ponudbe je, da bo Manchester United zaslovel po nogometni odličnosti in veljal za največji klub na svetu." Ponudba naj bi bila po pisanju AFP popolnoma brez dolgov, nakup pa želi šejk Jasim bin Hamad opraviti prek svoje fundacije Nine Two. V sporočilu niso omenili višine ponudbe, angleški mediji pa špekulirajo o vsaj šestih milijardah evrov. Šlo naj bi za drugo ponudbo za prevzem Manchester Uniteda. Zanimanje je pred katarsko ponudbo izrazil britanski poslovnež Jim Ratcliffe (Ineos).

"Dogajanje spremljamo, saj gre za naš klub, ampak smo seveda osredotočeni na nogomet, na treninge, na tekme," je komentiral trener članske ekipe Erik Ten Hag.

Ameriški lastniki angleškega nogometnega kluba, družina Glazer, so lani sporočili, da so odprti za ponudbe bodisi za popoln bodisi delni prevzem kluba. Iz Katarja, ki je lani gostil svetovno prvenstvo, v nogomet priteka veliko denarja. Od največjih klubov je leta 2011 Qatar Sports Investments prevzel vodenje francoskega Paris Saint-Germaina.

Barcelona Manchester United Marcus Rashford
Sportal Polčas Barcelone in Uniteda za infarkt, le remi za Juventus
Ne spreglejte