Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 5. 2023,
16.25

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Andrea Pirlo PSV Eindhoven Ruud van Nistelrooy

Sreda, 24. 5. 2023, 16.25

11 mesecev, 1 teden

PSV Eindhoven

Van Nistelrooy odstopil krog pred koncem prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
PSV Ruud Van Nistelrooy | Ruud Van Nistelrooy je PSV popeljal do trenutnega drugega mesta v prvi nizozemski ligi. SO 10 točk za prvaki Feyenoordom in tri točke pred Ajaxom. V nedeljo igrajo zadnji krog. | Foto Guliver Image

Ruud Van Nistelrooy je PSV popeljal do trenutnega drugega mesta v prvi nizozemski ligi. SO 10 točk za prvaki Feyenoordom in tri točke pred Ajaxom. V nedeljo igrajo zadnji krog.

Foto: Guliver Image

Ruud Van Nistelrooy svojih nogometašev PSV-ja iz Eindhovna ne bo vodil na zadnji tekmi nizozemskega prvenstva proti AZ Alkmaarju, na kateri si lahko ekipa že z remijem zagotovi nastop v ligi prvakov. 

Nekdanji napadalec Manchestra Uniteda in Reala Madrida je zaradi nezadostne podpore pri notranjih nesoglasjih odstopil po slabem letu dela. In to uspešnega dela, saj je klub blizu želenega drugega mesta, osvojil pa je tudi nizozemski pokal.

Vodstvo kluba je sicer želelo, da bi vsaj končal sezono, vendar se je nekdanji nizozemski reprezentant Ruud Van Nistelrooy odločil oditi takoj, tako da bo ekipo na zadnji tekmi vodil njegov pomočnik Fred Rutten.

"Ruud je odločitev, ki jo obžalujemo, takoj pojasnil igralcem in osebju. Tako da nam ne preostane drugega, kot da mu izrazimo hvaležnost in zaželimo srečo v nadaljnji karieri," so sporočili iz PSV-ja.

Pirlo končuje trenersko zgodbo v Turčiji
Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Andrea Pirlo, ki je po koncu poklicne igralske kariere zajadral v trenerske vode, pa je po manj kot enem letu po prihodu v Istanbul zapustil klop turškega prvoligaša Fatiha Karagümrüka. "Ker ne moremo nadaljevati sodelovanja s Pirlom in njegovimi pomočniki v naslednji sezoni, smo jim dali dovoljenje, da nas lahko kmalu zapustijo," je istanbulska ekipa zapisala v sporočilu za javnost Štiriinštiridesetletni Pirlo, ki je za Italijo igral na 116 tekmah in leta 2006 postal tudi svetovni prvak, je podpisal pogodbo za eno sezono s klubom iz Istanbula, potem ko so ga leto pred tem odslovili pri italijanskem Juventusu, čeprav je z njim osvojil italijanski pokal in superpokal. Fatih Karagümrük trenutno zaseda deveto mesto na lestvici turške superlige.
Feyenoord prvak Nizozemske
Sportal Pokal sta dvignila Feyenoord in AEK
Ne spreglejte