Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 9. 2016,
17.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Aluminij NK Luka Koper nogomet Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 25. 9. 2016, 17.12

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Luka Koper

V Kidričevem so gledalci zaman čakali na gol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
NK Luka Koper | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Aluminija in Luke Koper so se v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z 0:0.

Nogometaši Aluminija so še drugo prvenstveno tekmo zapovrstjo na domačih tleh odigrali 0:0. V prejšnjem krogu so tako igrali proti Gorici, danes pa proti Kopru. Če je nova točka na računu zadovoljiva za ekipo iz Kidričevega, pa bolj skrbi neučinkovitost, saj tekmečeve mreže Aluminij ni zatresel že pet tekem. Skupno je sicer doslej dosegel devet zadetkov, toliko kot Koper, ki pa ima sedem točk več in je s tekmo manj na petem mestu. Aluminij je predzadnji.

V prvem polčasu so nekaj več pokazali domači nogometaši, ki so predvsem v zaključku prvega dela večkrat streljali. Skupaj so zbrali šest strelov v prvih 45 minutah, toda večinoma so bili vsi nenatančni. Enega bolj nevarnih je v 27. minuti z glavo sprožil Blaž Kramer, a je tudi on zgrešil cilj. Na drugi strani Koprčanom, pri katerih sta manjkala kaznovana Jan Andrejašič in Senijad Ibričić, nikakor ni uspelo izpeljati kakšne nevarnejše akcije. Večina se jih je končala še pred kazenskim prostorom domačih.

Če je bil prvi polčas vse prej kot razburljiv, pa je bil uvod drugega bistveno bolj zanimiv. Že v 48. minuti je Lovro Bizjak po indirektnem prostem strelu z roba kazenskega prostora dobro meril, a je bil Vasja Simčič na mestu. Dve minuti pozneje je na drugi strani s podobnega položaja prosti strel izvedel Danijel Pranjić, a je žoga zletela malce mimo gola. V 52. minuti pa je pred vrati domačih žogi smer spremenil Zlatan Muslimović, a zadel le vratnico Aluminijevega gola.

V 61. minuti je malce zunaj kazenskega prostora Kopra do strela prišel Dejan Krljanović in tudi on zatresel vratnico. V 70. minuti je po kotu Aluminiju prek Josipa Zebe uspelo zadeti, a so sodniki zadetek razveljavili zaradi domnevnega prekrška nad Simčičem. Sledila je enakovredna igra brez posebej nevarnih akcij, malce pred koncem pa je do strela z desne strani iz bližine prišel Toni Datković, toda tudi on zgrešil cilj.

Aluminij : Luka Koper 0:0

Aluminij bo v 12. krogu v soboto gostoval v Celju, Koprčane pa v sredo čaka najprej zaostala tekma 9. kroga v Novi Gorici, nato pa bodo v soboto v 12. krogu gostili Velenjčane.

Športni park, sodniki: Vinčić (Maribor), Klančnik (Slovenj Gradec) in Benc (Rače).

Aluminij: Janžekovič, Jakšič, Turkalj, Zeba, Kocić, Krljanović, Vrbanec, Rogina (od 64. Cvek), Rebernik, Kramer (od 46. Srdić), Bizjak (od 83. Tahiraj).
Luka Koper: Simčič, Dedić, Gregov, Datković, Sikošek, Pekuson (od 75. Jurina), Pranjić (od 57. Pučko), Kokorović, Valencia, Park, Muslimović.

Rumeni kartoni: Bizjak, Jakšič, Srdić, Cvek; Kokorović, Valencia.

Ne spreglejte