Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
18. 12. 2015,
18.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik Harry Redknapp Milan Mandarić Christoph Daum

Petek, 18. 12. 2015, 18.01

8 let

V igri za klop Olimpije tudi slovita Nemca?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvega dela slovenskega nogometnega prvenstva je konec, a to ne pomeni, da pri Olimpiji počivajo. Še zdaleč ne. V teh dneh je v nogometni Ljubljani dokaj burno.

Po nepričakovani prekinitvi sodelovanja s trenerjem Marijanom Pušnikom, ki je na klop Olimpije sedel pred začetkom sezone in jo popeljal do jesenskega naslova, se v Ljubljani sprašujejo predvsem, kdo bo izkušenega Korošca nasledil. Kandidatov je ogromno, vsak dan se v domnevno vrsto tistih, ki utegnejo sesti na klop jesenskega prvaka, postavi kdo nov.

Po trenerju Domžal Luki Elsnerju, ki naj bi bil po nekaterih informacijah celo prvi kandidat, a je takšno možnost zavrnil, se jih je zvrstilo še nekaj.

Najprej nekdanji selektor Slaviša Stojanović, potem nekdanji trener beograjskega Partizana Marko Nikolić, ki naj bi bil po naših informacijah še vedno zelo aktualen, in še nekateri so tisti, ki jih povezujejo s klopjo Olimpije.

Ponujal naj bi se tudi sloviti Italijan

Tudi Darka Milaniča, nekdanjega trenerja Maribora, ki je v pogovoru za Ekipo takšno možnost medtem že zavrnil, pa Španca, ki je Sevillo popeljal do evropske lovorike, Juandeja Ramosa, v pogovoru za srbske medije je športni direktor Ljubljančanov Ranko Stojić omenil, da se Olimpiji ponuja tudi Ciro Ferrara. Nekdanji legendarni nogometaš Juventusa, ki ima bolj malo trenerskih izkušenj in je brez dela že več kot tri leta. Podobno naj bi veljalo tudi za nekdanjega trenerja Olimpije Dušana Kosića.

Omenjalo se je tudi legendarnega Srba Radomirja Antića. Dobrega Stojićevega prijatelja in edinega trenerja na svetu, ki je sedel na klopeh Barcelone in obeh madridskih velikanov, Reala in Atletica.

Pri Ekipi so razkrili, da naj bi bil v igri za prihod Anglež Harry Redknapp, kar se sliši senzacionalno, a glede na to, da sta s predsednikom Ljubljančanov Milanom Mandarićem velika prijatelja, kar ni skrivnost, niti to ni nemogoče.

V igri tudi trener, ki je osvajal lovorike z Bayernom

Zdaj nam je na uho prišla še informacija, da sta v igri za stolček Olimpije tudi dva legendarna Nemca. Christoph Daum, nekdanji trener Bayerja Leverkusna, Kölna, Bešiktaša, Fenerbahčeja in še nekaterih uglednih klubov, ki je nazadnje delal v Turčiji.

Še bolj zveneče je ime njegovega rojaka. Obstajale naj bi namreč tudi možnosti, da Pušnika nasledi Felix Magath. Legendarni trener številnih nemških prvoligašev, ki slovi po železni disciplini in je nase opozoril predvsem na klopi münchenskega Bayerna, s katerim je bil dvakrat državni prvak, še bolj pa kot trener Wolfsburga, s katerim je leta 2009 senzacionalno postal nemški prvak. 62-letni nekoč odlični nogometaš je nazadnje delal v Angliji, a se pri Fulhamu ni najbolj izkazal.

Večina je že nekaj časa brez posla

Vsem naštetim razen Elsnerja in Kosića, ki je selektor reprezentance do 17 let je skupno to, da so brezposelni. Nekateri dlje, nekateri manj časa. Vprašanje je, kdo od njih je resen kandidat, prav gotovo se bo v prihodnjih dneh pojavilo še kakšno ime, a zagotovo ne bi bilo presenečenje, če bi Pušnika nasledil kdo izmed naštetih.

Odgovora na vprašanje, ali se bo to res zgodilo, ne bomo dobili še nekaj časa. Še vsaj do začetka prihodnjega tedna ne, pravijo pri Olimpiji.

Nigerijec bo kmalu postal član Olimpije

Zato pa bi kmalu utegnili dočakati novo okrepitev. Po odhodu najboljšega strelca in kapetana ekipe Andraža Šporarja v Švico, ta prestop je Olimpiji prinesel kar 2,8 milijona evrov, je jasno, da jesenski prvaki okrepitve iščejo predvsem v napadu.

Želji sta dve. Izkušeni reprezentant Milivoje Novaković in golgeter Gorice Blessing Eleke. Medtem ko naj bi bil prvi vse bolj oddaljen od prihoda v Ljubljano, je drugi praktično že pred njenim pragom.

Nigerijca, ki je v prvem delu prvenstva zabil 12 golov, naj bi kot novega člana Olimpije predstavili že v prihodnjih dneh. Po naših informacijah morda celo v ponedeljek, razen če se ne bo zgodilo kaj nepredvidenega.

Ne spreglejte