Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 5. 2014,
18.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Grčija svetovno prvenstvo Andraž Struna

Četrtek, 22. 5. 2014, 18.03

8 let

V Grčiji igrajo grobo, grška javnost nekoliko nezadovoljna z reprezentanco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Grška reprezentanca zagotovo spada med manj zveneče od tistih, ki bodo igrale na svetovnem prvenstvu, vendar slovi kot ena najtrdnejših. Od Slovencev je prvo sezono v Grčiji odigral Andraž Struna.

Po prestopu iz poljske Cracovie je Andraž Struna odigral prvo sezono pri grški Pas Giannini. Pri enajstouvrščenem klubu je odigral 30 tekem, o ligi pa pravi: "Grška liga zagotovo ne spada med najmočnejše lige v Evropi in ni več to, kar je bila pred leti, ko je bila mamljiva tudi za največje nogometne zvezdnike. Čeprav ima kar nekaj klubov finančne težave, v grških klubih še vedno igra veliko zelo dobrih igralcev, tudi takih, ki so igrali v velikih klubih v najmočnejših evropskih ligah. Iz grške lige je v reprezentanci več kot ducat igralcev, večina iz Olympiakosa in PAOK ter Panatinaikosa," je dejal Andraž.

Olympiakos, pri katerem sta nekoč delovala Zlatko Zahović in Srečko Katanec, je suvereno postal prvak in precej izstopa v primerjavi s tekmeci. "Igra je v taktičnem smislu zelo trda, na trenutke ne igrajo preveč lep nogomet. Ekipe so zelo izenačene, z izjemo Olympiakosa pa lahko vsak premaga vsakega. To dokazuje lestvica, na kateri kar dvanajst ekip loči le osem točk. Izenačenost ekip dela ligo zanimivo, svoje dodajo navijači, ki so, kot je za jug značilno, vročekrvni, uporaba bakel in petard pa je obveza in pravilo," pravi 25-letni bočni branilec.

Grška reprezentanca je do zdaj najsvetlejši trenutek doživela na Euru 2004, ko je postala evropski prvak, na svetovnem prvenstvu pa bo igrala tretjič.

"Reprezentanca se je prek na videz lahke skupine, z zmago nad Romunijo v dodatnih kvalifikacijah, uvrstila na svetovno prvenstvo. Imajo kakovostno igralsko zasedbo z nekaj vrhunskimi posamezniki. Ljudje v Grčiji so bili zelo veseli uvrstitve na svetovno prvenstvo, kljub temu pa so bili zelo kritični do reprezentance. Igra jim ni bila najbolj všeč, zato je prisoten nekakšen dvom. V zadnjem času je največji zvezdnik reprezentance zagotovo nekdanji napadalec Olympiakosa Konstantinos Mitroglu, ki je pozimi prestopil v Fulham. Sicer pa kakšnega reprezentanta osebno ne poznam," je povedal slovenski reprezentant.

Grkov še nikoli ni bilo med reprezentancami, ki so se prebile v izločilne boje na SP. V Braziliji imajo zelo zahtevno skupino, v kateri so Slonokoščena obala, Kolumbija in Japonci. "Glede na skupino mislim, da imajo realne možnosti za preboj. Od njih to pričakuje tudi grška javnost," je dejal Andraž.

Ne spreglejte