Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2013,
18.11

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Matjaž Kek Matija Škarabot Kris Jogan

Sobota, 9. 3. 2013, 18.11

4 mesece, 1 teden

Uspešen debi: Kek prekinil niz petih tekem brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji uspešni selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je na klopi hrvaškega prvoligaša Rijeke debitiral z zmago z 2:1 nad Interjem iz Zaprešića pred domačimi navijači.

Matjaž Kek je trener Rijeke postal že pred časom, a v zadnjem krogu, ko so Rečani remizirali proti Istri, še ni sedel na klopi. Debi na klopi tega visokoletečega hrvaškega prvoligaša je dočakal v soboto, prvo tekmo Rijeke pod vodstvom trenerja, ki je Slovenijo popeljal na svetovno prvenstvo 2010, pa si je prišlo ogledati 1500 gledalcev. Mariborčan se je tekmeca lotil s prepoznavno taktično različico 4-4-2, tekma pa se je začela na najslabši možni način zanj. Gostje so namreč že v prvi minuti prišli do vodstva z 1:0. Domača enajsterica se ni pustila zmesti in že v prvem polčasu prišla do preobrata in vodstva z 2:1. Najprej je po 20 minutah igre izid na 1:1 poravnal Damir Kreilach, 15 minut za tem pa je drugi in tudi zadnji zadetek na tekmi zabil Danijel Cesarec. Rijeka je s tremi točkami prekinila niz petih prvenstvenih tekem brez zmage.

Člana Rijeke sta dva slovenska nogometaša. Matija Škarabot, nekdanji nogometaš Gorice in belgijskega Genta, je igral od prve do zadnje minute, medtem ko mladi napadalec Kris Jogan tokrat ni dočakal priložnosti za igro.

Inter je sicer zadnjeuvrščeni hrvaški prvoligaš, Rijeka pa je trenutno na petem mestu. Keka naslednja tekma čaka prihodnjo soboto, ko bo gostoval pri Cibaliji v Vinkovcih. Cibalia je trenutno na devetem mestu dvanajstčlanskega elitnega hrvaškega nogometnega razreda.

Ne spreglejte