Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 5. 2015,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Carlo Ancelotti Real Madrid AC Milan Vancouver Florentino Perez

Ponedeljek, 25. 5. 2015, 11.46

8 let

Uradno: Real odpustil Ancelottija, ki si bo privoščil enoletni počitek. Prihaja Klopp?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Italijanski trener Carlo Ancelotti je prekinil pogodbo z Realom, a ne bo prevzel AC Milana. V kratkem bo opravil operacijo hrbtenice in leto dni pozabil na trenerski posel.

Madridski Real je sezono 2014/15 končal brez lovorike. Razočaranje vodstva desetkratnega evropskega prvaka je ogromno, ceno pa je kot prvi plačal trener. Carlo Ancelotti se je po sezoni, v kateri je v španskem prvenstvu zaostal za Barcelono, v ligi prvakov prisopihal do polfinala in nato presenetljivo izpadel proti Juventusu, v pokalu pa ga je že v osmini finala izločil Oblakov Atletico, poslovil od vročega stolčka v španski prestolnici.

Čeprav je lastnik Milana Silvio Berlusconi namignil, da bi se lahko njegov nekdanji ljubljenec, ki je z rdeče-črnimi osvajal lovorike tako kot igralec in kot trener, iz Madrida podal neposredno v Italijo in prevzel vodenje Milana, je tovrstna možnost padla v vodo.

Italijanski strokovnjak je namreč v pogovoru za italijanski časnik Il Giornale razkril, da v kratkem odhaja v Kanado, kjer bo opravil operacijo hrbtenice. Ima težave s spinalno stenozo, degenerativno boleznijo ledvene hrbtenice, tako da bo za leto dni pozabil na vodenje nogometne ekipe. "Imam zelo resen razlog, da se za leto dni umaknem iz nogometa. Spinalna stenoza že vpliva na moji roki. Če je ne bom odpravil, bi se lahko bolečina preselila tudi na nogi, zato ne smem več odlašati z operacijo. Ne vem točno, koliko časa bom odsoten in kako dolgo bo okrevanje, a se bom držal odločitve o premoru," je pojasnil 55-letni Italijan, ki je Milan in Real popeljal do evropskega vrha.

Operacijo bo opravil v Vancouvru, v Evropo se vrača čez mesec dni

V ponedeljek ga bo v Madridu obiskal nekdanji sodelavec, dolgoletni direktor Milana Adriano Galliani. Ancelotti je poudaril, da ga bo z veseljem povabil na večerjo, bo pa imelo zdravje vseeno prednost pred novimi poslovnimi izzivi, tako da bo do začetka sezone 2016/17 pozabil na trenersko delo. Operacijo bo opravil v Kanadi. V kratkem se bo preselil v Vancouver, ki je pred petimi leti gostil zimske olimpijske igre, in se spočil po naporni in burni sezoni kraljevega kluba. V Vancouvru je pred časom kupil hišo, v Evropo pa se bo vrnil čez mesec dni. Razlog bo poseben in veličasten, saj se bo takrat rodil njegov vnuk. "Tega preprosto nočem zamuditi," je dodal trener, ki kljub sezoni brez lovorike (če se odštejeta "lanska" naslova svetovnega klubskega prvaka in evropskega superpokala) v Madridu še vedno uživa veliko podporo navijačev.

Kar tri četrtine jih je v posebni anketi, opravljeni pod okriljem španskega časnika Marca, zaupalo, da bi radi Ancelottija še naprej spremljali na Realovi klopi. Podobno velja tudi za igralce, ki ne skrivajo podpore nekdanjemu italijanskemu reprezentantu. A tudi to ni pomagalo k temu, da bi se predsednik Florentino Perez premislil. Odločil se je drugače in sporočil, da je Real odpustil Ancelottija. "Real potrebuje nov zagon, da osvaja nove lovorike. To je bila težka odločitev, a najboljša za Real," je sporočil predsednik Perez.

Ne spreglejte