Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 12. 2013,
9.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Elvis Bratanović NK Rudar Edin Džeko

Ponedeljek, 23. 12. 2013, 9.26

8 let

Uradno: Mladi slovenski reprezentant gre po stopinjah Džeka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Velenjski Rudar je ostal brez Elvisa Bratanovića. Mladi slovenski reprezentant se bo dokazoval na Češkem. Igral bo za Teplice, kjer je pred leti navduševal zvezdnik iz BiH, Edin Džeko.

Napadalec, ki se je v jesenskem delu večkrat vpisal med strelce v državnem dresu kot pa v Prvi ligi Telekom Slovenije, velja z 21 leti za enega najobetavnejših slovenskih nogometašev. Zanimanja zanj nista skrivala niti Maribor in Olimpija, a se je Elvis Bratanović odločil, da bo kariero nadaljeval na Češkem. Izbral je Teplice, enega boljših čeških prvoligaških klubov, ki je jesenski del končal na tretjem mestu. Tik za Viktorio, mariborskimi krvniki v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Dres Teplic je pred leti nosil tudi Edin Džeko, ki se je pozneje prelevil v enega najbolj spoštovanih evropskih napadalcev. Izkoristil je bližino Nemčije in velikega zanimanja oglednikov za igralce, ki izstopajo v češki prvi ligi, ter si v Wolfsburgu zagotovil članstvo med elito.

Teplice so še vedno vezane na nogometaše iz BiH, v sezoni 2013/14 se v slačilnici družijo kar trije, v spomladanskem delu pa se jim bo pridružil še "nekdanji brat" iz Slovenije. Bratanović bo doma na štadionu, kjer je Kekova četa leta 2009 izgubila kvalifikacijski dvoboj s Češko (0:1), a se pozneje za razliko od Petra Čecha in druščine le uvrstila na svetovno prvenstvo v Južni Afriki.

Elvis je zrel za nadaljnjo profesionalno pot

NK Rudar je glede na ekonomski in gospodarski položaj v regiji zadovoljen tako s celotnim transferjem kakor tudi z odstotki od nadaljnje prodaje Bratanovića. Če bo mladi napadalec iz Teplic prestopil v še boljši klub, bo posledice v dobrem čutila tudi velenjska blagajna. "Klub je pri pogajanjih vsekakor upošteval tudi željo in pogoje za nadaljnji razvoj igralca. Elvis je član Rudarja sedem let (pet sezon je igral za člansko ekipo) in je veliko pripomogel k uspehom kluba. Veseli nas, da izhaja iz nogometne šole Rudar. Takšnih primerov si želimo tudi v prihodnje. V klubu ocenjujemo, da je Elvis zrel za nadaljnjo profesionalno pot in mu pri tem želimo veliko uspeha in športne sreče," je sporočil velenjski klub, ki se za korektno sodelovanje zahvaljuje tudi Bratanovićevemu agentu Amirju Ružniću.

Bratanović je s Teplicami sklenil zvestobo za tri leta in pol, konec novembra pa je podaljšal pogodbo z Velenjčani, ki so se na ta račun zavarovali za prejem odškodnine pri prestopu, na katerega ni bilo treba čakati dolgo.

Velenjski Rudar bo v spomladanski del krenil brez napadalca, ki je pomagal k temu, da je med kandidati za mesta v konici napada vladala večja konkurenca ter igralce gnala k boljšim dosežkom. Mate Eterović, z 11 goli najboljši strelec jesenskega dela, bo še naprej vlečni voz knapov, odsotnost Polzelčana pa bi lahko ponudila več priložnosti Mateju Podlogarju, ki je jeseni veljal za aduta s klopi. Velenjski klub ne bo iskal zamenjave, računa pa na postopno uveljavitev obetavnih igralcev iz mladinske šole.

Ne spreglejte