Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 7. 2013,
18.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Barcelona

Petek, 19. 7. 2013, 18.42

8 let

Uradno: Barcelona išče novega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri Barceloni so potrdili. Tito Vilanova je zaradi zdravstvenih težav odstopil z mesta trenerja, kdo ga bo zamenjal, pa še ni znano. Ime novega trenerja naj bi sporočili na začetku prihodnjega tedna.

Pri katalonskem klubu so Tita Vilanovo, ki se je skoraj vso preteklo sezono bojeval z rakom na grlu in bil nekaj mesecev tudi na zdravljenju v New Yorku, podpirali in vztrajali, da je njihova najboljša trenerska izbira. Barcelona je ob tem s kar 15 točkami naskoka pred Real Madridom prepričljivo osvojila španski naslov. Vilanova pa očitno še ni okreval, stanje naj bi se mu poslabšalo, zato je odstopil s trenerskega položaja. Pri katalonskem klubu so zato primorani na začetku priprav poiskati novega stratega.

Odhod Vilanove sta na izredni novinarski konferenci potrdila tako predsednik Sandro Rosell kot športni direktor Andoni Zubizarreta. "Rutinski pregledi so dali nepričakovane rezultate. Tito Vilanova zaradi zdravstvenih težav ne more voditi kluba. To je hud udarec za Barcelono, vendar so se takšni že dogajali v preteklosti in smo jih premostili. Tudi zdaj jih bomo," je dejal predsednik Barcelone. Ob tem so v klubu sporočili, da Vilanove ne bo zamenjal noben izmed pomočnikov, kot je to bilo v primeru Josepa Guardiole in Vilanove v pretekli sezoni.

Vendarle pa ne bodo dolgo odlašali z imenovanjem novega stratega. Predstavili naj bi ga že na začetku prihodnjega tedna. Omenja se predvsem za marsikoga neznani Joan Francesco Ferrer Sicilia, znan pod vzdevkom Rubi. Glavni kandidat naj bi bil Andre Villas Boas. Portugalec utegne brez večjih zadržkov zapustiti Tottenham, katerega je vodil tudi proti Mariboru, v kolikor držijo navedbe, da ima v pogodbi klavzulo, ki mu omogoča odhod ob primerni ponudbi. Vilas Boas je med drugim vodil Chelsea, Roman Abramovič pa je takrat Portu zanj odštel kar 15 milijonov evrov odškodnine. To je bil prvi tovrsten prestop med trenerji. Ob tem so tudi sporočili, da so odpovedali prijateljsko tekmo na Poljskem.

Ne spreglejte