Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
10. 7. 2014,
3.12

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nizozemska Louis van Gaal Alejandro Sabella

Četrtek, 10. 7. 2014, 3.12

3 leta, 4 mesece

Uničil nizozemske sanje, nato se zahvalil van Gaalu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za najboljšega igralca drugega polfinalnega srečanja SP 2014, ki so ga odločili streli z bele točke, je bil proglašen argentinski vratar Sergio Romero. Zakaj je po tekmi stopil do obeh selektorjev?

Gavči so presrečni. Tako so si želeli nastopa v finalu svetovnega prvenstva, da so žrtvovali napadalne ambicije in se po napornem taktičnem dvoboju, ki se je zavlekel čez 120 minut, veselili sladke zmage. "Zelo sem vesel za igralce, strokovno vodstvo, vse Argentince, svojo družino, našo nogometno zvezo in za vse tiste, ki so mi omogočili ta trenutek. Uvrstili smo se v finale svetovnega prvenstva in to je zgodovinsko dejanje," se je smejalo Alejandru Sabelli, ki se je s prebojem v finale podpisal pod največji dosežek v obdobju, odkar vodi najboljše argentinske igralce v državni izbrani vrsti.

Selektor Sabella: Zdaj lahko osvojimo naslov

Del skupine je tudi Lionel Messi, ki je bil dokaj zadržan vseh 120 minut, saj so mu Nizozemci nastavili številne pasti, je pa kralj strelcev opravil nalogo pri izvajanju z bele točke ter pomagal k skupni zmagi s 4:2. "To je bilo zahtevno in izenačeno srečanje. Zasluženo se je končalo z remijem, čeprav smo imeli na tekmi boljše priložnosti. Takšno je moje mnenje. Nato smo bili boljši z bele točke. Če bi loterijo dobili Nizozemci, bi še vedno govoril enako," meni, da so bili njegovi izbranci na srečanju, ki mu je manjkalo lepih priložnosti za zadetek, bolj nevarni pred vrati tulipanov.

Igralci so ga navdušili. Najbolj zaradi močne želje, pristopa in trdne volje. "Nikoli niso obupali, ampak dali vse od sebe. Čeprav imamo do nedeljskega finala na voljo dan manj za počitek (od prvih finalistov Nemcev, op. p.), igrali pa smo tudi 30-minutni podaljšek, se bomo dobro pripravili na srečanje. Verjamemo, da lahko osvojimo naslov," je optimist Južnoameričan.

Svoji celini lahko reši čast. Gavči lahko v nedeljo preprečijo Nemčiji, da bi postala prva evropska udeleženka, ki bi osvojila svetovno prvenstvo na južnoameriških tleh.

Romero pripisuje v nedeljo pomembno vlogo sreči

Da v nedeljo ne bo potekal evropski sosedski obračun med elfom in tulipani, je najbolj zaslužen Sergio Romero. Vratar je bil brez milosti do nizozemskega stratega, ki mu je pred leti, ko je prišel iz Argentine na Nizozemsko ter pristal pri AZ Alkmaarju, ogromno pomagal. Njegovim izbrancem je ubranil dva strela in svoji ekpi na široko odprl vrata za finalni nastop.

"Moral sem se zahvaliti obema selektorjema za vse, kar sta storila zame v moji karieri. Zmago posvečam svoji družini," je pojasnil prvi argentinski vratar, ki je bil presrečen, da se mu je van Gaal posvetil leta 2007, ko je prišel v domovino tulipanov, a še ni znal jezika. Nizozemski trener odlično govori špansko, tako da mu je ogromno pomagal pri tem, da se je hitreje privadil na evropske zelenice.

Lahko Argentina v evropskem nizu po Švici, Belgiji in Nizozemski spravi v slabo voljo še Nemčijo? "Finale je tekma, v kateri je mogoče vse. Veliko bo odvisno tudi od sreče. Danes se lahko še predamo slavju, nato pa bomo razmišljali le še o nedelji ter finalu z Nemčijo," je priznal rezervni vratar Monaca, ki je domovini omogočil, da bo v nedeljo navijala za gavče, ti pa bodo naskakovali že tretji svetovni naslov. Vrelišče temperamentnih argentinskih navijačev bo vrhunec doživelo v nedeljo.

Ne spreglejte