Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 7. 2021,
11.00

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Christian Eriksen EURO 2020 Danska

Sreda, 7. 7. 2021, 11.00

2 leti, 9 mesecev

Euro 2020

Uefa zdravniško osebje, ki je rešilo Eriksena, povabila na finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
danski navijači | Danci svojemu zvezdniku ves čas izkazujejo podporo, z gesto pa se je zdaj izkazala tudi Uefa. | Foto Guliverimage

Danci svojemu zvezdniku ves čas izkazujejo podporo, z gesto pa se je zdaj izkazala tudi Uefa.

Foto: Guliverimage

Uefa je na nedeljski finale Eura 2020 na londonskem Wembleyju povabila nesrečnega danskega reprezentanta Christiana Eriksena in reševalce, ki so mu med srčnim zastojem pomagali rešiti življenje.

Danska 1992
Sportal Pravljica, ki je sploh ne bi bilo, če ne bi hudo počilo v Jugoslaviji

Naj vas najprej spomnimo, da so danskega vezista na prvi tekmi njegove države na turnirju oživljali na stadionu Parken. Vse skupaj je spremljala množica navijačev, tako neposredno na prizorišču kot pred malimi zasloni. Uefa je sporočila, da so bili Eriksen, njegova žena in šest zdravnikov povabljeni na finalno srečanje, vendar za zdaj še ni bilo potrditve, da se ga bo kdorkoli od njih tudi udeležil. Eden od reševalcev Peder Ersgaard je ob tem dejal, da je počaščen, ker je prejel VIP povabilo predsednika Uefe Aleksandra Čeferina.

Christian Eriksen
Sportal Eriksen se je že družil s soigralci

"Navdušen sem kot otrok na božični večer," je povedal za revijo Fagbladet FOA. "Zelo sem ponosen na svoj trud, pa tudi na celotno ekipo. To ni bil samostojni napor."

Eriksen se je ob koncu prvega polčasa srečanja uvodnega kroga proti Finski zgrudil ob avt liniji. Hiter odziv pristojnih služb in medicinskega osebja je bil ključen, da so Dančevo srce znova zagnali z defibrilatorjem, nadaljevanje tekme pa je zaradi tega dogodka kar nekaj časa viselo v zraku. Vse skupaj se je nato nadaljevalo po več kot uri in pol.

Izjemen je bil tudi odziv Eriksenovih soigralcev, ki so svojega zvezdnika hitro zaščitili. | Foto: Reuters Izjemen je bil tudi odziv Eriksenovih soigralcev, ki so svojega zvezdnika hitro zaščitili. Foto: Reuters

Izjemen je bil tudi odziv soigralcev, ki so zaščitili tako njega kot zdravnike. 29-letni vezist milanskega Interja je nato kar nekaj časa preživel v bolnišnični oskrbi, kjer je postalo tudi jasno, da bo dobil srčni spodbujevalnik, zdaj pa okrevanje nadaljuje doma. Več o morebitnem nadaljevanju njegove kariere pa bo zagotovo znanega šele v prihajajočih mesecih. Se pa danski vezist, vsaj glede na prvo fotografijo, ki je pred nekaj dnevi zaokrožila v javnosti in na družbenih omrežjih, že počuti bolje.

Sprva travmatizirana, nato pa navdihnjena danska četa je ves čas igrala tudi za svojega največjega zvezdnika in se prebila vse do današnjega polfinala z Anglijo. "Upam, da bom videl finale Danske proti Italiji. To bi bilo res zelo izjemno. Zamislite si, kaj bi bilo, če bi na koncu res postali evropski prvaki," je za konec še dodal Ersgaard.

Erisken Lukaku
Sportal Srčni spodbujevalnik za nesrečnega Danca, zaradi katerega bodo danes prekinili tekmo

Angleži se bodo pred začetkom polfinala poklonili Eriksenu

Kapetan angleške izbrane vrste Harry Kane bo pred začetkom polfinalnega dvoboja predstavil majico, s katero bodo počastili danskega zvezdnika. Nesrečnega dogodka se je spominjal tudi Kieran Trippier, tako kot Kane nekdanji Eriksenov soigralec pri Tottenhamu: "Bili smo v avtobusu na poti na tekmo s Hrvaško. Vse smo videli. Bila je njegova slika, kajne?"

"Poglejte, pomembno je le, da je še vedno tukaj z nami. Njegovo stanje se popravlja. Zelo težko je karkoli povedati, ker sem igral z njim. Bila sva si blizu. Najpomembneje je, da se izboljšuje. Kasneje sem mu tudi pisal. Tega nisem storil takoj, vse skupaj sem mu sporočil prek družbenih omrežij, a o njegovem odgovoru ne bom govoril, saj je vse skupaj zasebno. Trenutno namreč potrebuje zasebnost in svoje bližnje. Ostali pa mu lahko želimo le, da bi napredoval pri okrevanju," je še dodal bočni branilec Treh levov. 

Češka Danska
Sportal Danci po 29 letih v polfinalu Eura
Christian Eriksen
Sportal "Nemogoče, da bi Eriksena še kdaj videli v italijanskem nogometu"
Christian Eriksen
Sportal Eriksena odpustili iz bolnišnice
Češka Danska
Sportal Velik udarec za danske navijače, ki ne živijo na Otoku
Ne spreglejte