Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 6. 2021,
12.25

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

Inter EURO 2020 Christian Eriksen

Petek, 18. 6. 2021, 12.25

2 leti, 10 mesecev

bo sploh še kdaj profesionalno igral nogomet?

"Nemogoče, da bi Eriksena še kdaj videli v italijanskem nogometu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Christian Eriksen | Danskemu nogometnemu zvezdniku Christianu Eriksenu, ki mu bodo po srčnem zastoju vstavili srčni spodbujevalnik, očitno grozijo težave v njegovem italijanskem klubu Inter Milano. | Foto Guliverimage

Danskemu nogometnemu zvezdniku Christianu Eriksenu, ki mu bodo po srčnem zastoju vstavili srčni spodbujevalnik, očitno grozijo težave v njegovem italijanskem klubu Inter Milano.

Foto: Guliverimage

Danskemu nogometnemu zvezdniku Christianu Eriksenu, ki mu bodo po srčnem zastoju vstavili srčni spodbujevalnik, očitno grozijo težave v njegovem italijanskem klubu Inter Milano. V Italiji se je prepovedano ukvarjati z vrhunskimi športi s srčnim spodbujevalnikom, je sporočil predstavnik italijanskega združenja športnih kardiologov.

Erisken Lukaku
Sportal Srčni spodbujevalnik za nesrečnega Danca, zaradi katerega bodo danes prekinili tekmo

"Protokoli v Italiji so zelo strogi. Zato se mi zdi nemogoče, da bomo Eriksena spet videli v italijanskem nogometu," je za Radio Punto Nuovo dejal Lucio Mos, predsednik italijanskega združenja športnih kardiologov in s tem potrdil pisanje Gazzette dello Sport.

Devetindvajsetletni nogometaš Interja iz Milana se je v 43. minuti tekme proti Finski na evropskem prvenstvu nenadoma zgrudil in izgubil zavest, zato ga je medicinsko osebje na igrišču več minut oživljalo, preden so ga prepeljali v bolnišnico. Pozneje so potrdili, da je doživel zastoj srca.

Iz danske nogometne zveze (DBU) so v četrtek sporočili, da bodo reprezentantu vstavili vsadni kardioverter defibrilator (ICD), majhno napravo, ki nadzira in uravnava srčni ritem. Ta naprava je podobna srčnemu spodbujevalniku in jo uporabljajo ljudje s povečanim tveganjem za srčne aritmije.

Še prezgodaj pa je predvideti, kdaj se bo Eriksen spet lahko ukvarjal s tekmovalnimi športi in kako dolgo bo moral v telesu nositi napravo ICD, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Daniski navijači
Sportal Človek dobi kurjo polt: huronsko skandiranje nesrečnemu nogometašu #video
Ne spreglejte