Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
6. 1. 2017,
10.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

1

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka Matic Črnic Matej Mitrović Bešiktaš

Petek, 6. 1. 2017, 10.10

6 let, 6 mesecev

Matej Mitrović pri Bešiktašu

Udarec za šampionske sanje Matjaža Keka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

1

Matjaž Kek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski nogometni trener Matjaž Kek, ki je z Rijeko osvojil naslov jesenskega hrvaškega prvaka, v nadaljevanju sezone ne bo več sodeloval z najboljšim branilcem Matejem Mitrovićem. Slavonec je odšel k Bešiktašu, Rijeka pa je postala bogatejša za pet milijonov evrov.

Da je nogometni klub Rijeka prisiljen prodajati najboljše igralce, če hoče preživeti na trgu, je pokazala že preteklost. Odkar je njen trener Matjaž Kek, je v tujino odšlo veliko kakovostnih igralcev.

Če bi na Reki ostali Andrej Kramarić, Roman Bezjak, Miral Samardžić, Marin Tomasov, Ivan Močinić, Marko Lesković, Bekim Balaj, Marin Leovac, Moises, Ivan Tomečak, Ivan Vargić in drugi, bi imel Mariborčan na voljo še močnejšo ekipo, s katero bi lažje uresničil cilje. Tako pa je primoran krpati vrzeli in iz sezone v sezono uigravati zasedbo s svežimi obrazi.

Priložnost, ki je preprosto ni smel zavrniti

Jesenska zasedba, s katero ni izgubil na niti enem dvoboju tako doma kot tudi v Evropi in s katero je osvojil naslov jesenskega prvaka, ne bo več ista. V obrambni vrsti bo spomladi manjkal Matej Mitrović, ki se je v četrtek dokončno preselil v Istanbul in okrepil turškega prvaka Bešiktaš.

Ko je zapustil Hrvaško, se je zahvalil vsem klubskim delavcem. Ni pozabil omeniti niti nekdanjega slovenskega selektorja, s katerim sta uspešno sodelovala tri leta in pol. "Želim si, da bi Rijeka osvojila naslov prvaka in uresničila sanje navijačev. Žal mi je, da odhajam ravno v tem trenutku, ko nam gre tako dobro, a se mi je ponudila priložnost, ki je preprosto nisem smel zavrniti," je dejal 23-letni Slavonec, ki bo v Turčiji dobival bistveno večjo plačo kot pri vodilnem hrvaškem klubu.

Odličen zaslužek Rijeke s Slavoncem

Rijeka si je po odhodu Mateja Mitrovića napolnila klubsko blagajno. | Foto: Sportida Rijeka si je po odhodu Mateja Mitrovića napolnila klubsko blagajno. Foto: Sportida Rijeka bo zaslužila okrog pet milijonov evrov. Leta 2013 je za takrat obetavnega branilca, rojenega v Požegi, vinkovškemu klubu Cibalia plačala 150 tisoč evrov, tako da se ji obeta velik zaslužek. Vprašanje pa je, ali bo ta zaslužek všeč tudi navijačem, ki nestrpno čakajo nadaljevanje prvenstva, v katerem se Rijeka spogleduje z zgodovinskim naslovom državnega prvaka.

Pred zagrebškim Dinamom ima šest točk prednosti, ki jih bo v primeru odhodov najboljših igralcev veliko težje ubraniti. Mitrović je bil prvi obrambni steber, v jesenskem delu je na 20 tekmah odigral vseh 1.800 minut.

Dočakal je tudi vpoklic hrvaškega selektorja. Slačilnico si je delil tudi s slovenskim reprezentantom Maticem Črnicem, ki na Reki še čaka na svojih "pet minut".

Bo prišel izkušeni branilec iz BiH?

Trener Kek pričakuje, da bo v zimskem prestopnem roku na Rujevici stisnil roko novincu, ki bi lahko nadomestil vrzel po odhodu Mitrovića. Na seznamu kandidatov je tudi dolgoletni reprezentant BiH Emir Spahić, ki je pred kratkim prekinil pogodbo z nemškim prvoligaškim klubom Hamburger SV. Za 36-letnega zvezdnika, znanega po nepredvidljivem in vzkipljivem značaju, se po poročanju bosanskih medijev zanima tudi ljubljanska Olimpija.
Ne spreglejte