Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
4. 1. 2017,
16.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Matjaž Kek Rijeka NK Olimpija NK Olimpija Emir Spahić

Sreda, 4. 1. 2017, 16.39

6 let, 6 mesecev

Emirja Spahića si želijo Rečani in Ljubljančani

Matjaž Kek in Olimpija se potegujeta za kapetana BiH

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Emir Spahić | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Bosanski mediji poročajo o tem, da se za Emirja Spahića, nogometaša z bogatimi izkušnjami igranja v najmočnejših evropskih ligah in dolgoletnega reprezentanta Bosne in Hercegovine, potegujeta Olimpija in Rijeka.

Emir Spahić, ki se lahko pohvali s 86 nastopi v prvi nemški (Bayer Leverkusen in HSV), 44 tekmami v prvi španski (Sevilla), 44 nastopi v prvi francoski (Montpellier) in 93 odigranimi tekmami v prvi ruski ligi (Anži, Lokomotiva in Torpedo Moskva, Šinik), je pred dnevi prekinil pogodbo z nemškim prvoligašem HSV. Za moštvo iz Hamburga je v tej sezoni zbral enajst prvenstvenih nastopov.

Čeprav je star 36 let, zanimanja zanj ne manjka, med najbolj zainteresiranimi za rekorderja po številu nastopov v dresu reprezentance Bosne in Hercegovine (zanjo je odigral 93 tekem in dosegel šest golov, nastopil je tudi na svetovnem prvenstvu 2014) naj bi bili Rijeka in Olimpija.

Rijeka naj bi bila v prednosti

Po informacijah iz Bosne in Hercegovine je Spahić trenutno bližje Rijeki. Matjaž Kek naj bi ga videl kot enega tistih, ki lahko na Reko pomagajo prinesti prvi naslov hrvaškega prvaka v zgodovini kluba.

Rijeka ima po prvem delu sezone na vrhu prvenstvene lestvice šest točk prednosti pred branilcem naslova, Dinamom iz Zagreba.

36-letni branilec, ki je znan po vročekrvnosti, je že vrsto let kapetan Bosne in Hercegovine. | Foto: Guliverimage/Getty Images 36-letni branilec, ki je znan po vročekrvnosti, je že vrsto let kapetan Bosne in Hercegovine. Foto: Guliverimage/Getty Images

Olimpija je pozimi že izgubila enega izmed nosilcev v obrambi, ko je nekdanji reprezentant Dejan Kelhar odšel v Turčijo, zato Spahića vidijo kot nogometaša, ki bi jim lahko zelo pomagal v boju za novi naslov slovenskega prvaka.

Olimpija je po prvem delu prvenstvene sezone na drugem mestu, z vodilnim Mariborom ima isto število točk.

Priložnost za sploh prvi naslov prvaka

Če se bo Spahić, ki ima prav gotovo tudi nekaj ponudb od drugod, odločil za prihod na Reko ali v Ljubljano, bo imel priložnost, da sploh prvič osvoji naslov državnega prvaka.

Kljub bogati nogometni poti se namreč ne more pohvaliti s prav veliko lovorikami. Osvojil je le eno. Leta 2007 je bil ruski pokalni prvak z moskovsko Lokomotivo.

Ne spreglejte